Русия

Путин: Не може една власт да разпространява само информации, които й харесват, а другите да обявява за пропаганда!

Путин: Не може една власт да разпространява само информации, които й харесват, а другите да обявява за пропаганда!

путин150405061400-460x325

Руският президент Владимир Путин подчерта, че в условията на стремително развиващи се информационни технологии, журналистическата добросъвестност и обективност остават основни приоритети в работата на медиите. Не по-маловажно е да се гарантира свободата на разпространение на информацията, отбеляза Путин във встъпителната си реч при откриването на медийния форум „Новата епоха в журналистиката: сбогуване с мейнстрийма“, съобщи RT, цитиран от „Руски дневник“. Форумът е организиран от МИА „Русия днес“.

В речта си Путин изтъкна, че както вчера, така и днес, мисията на журналистиката остава една и съща – да търси истината.

„В съвременния свят, когато информационните технологии се развиват толкова бурно, най-важни си остават информационната добросъвестност и истината, както и обективното поднасяне на информацията. Това е най-главното. Също толкова важно е, разбира се, представителите на властта във всички страни да гарантират свободата на разпространение на информацията“, подчерта Путин.

Държавният глава разкритикува модела, при който „една власт защитава и разпространява само информациите, които й харесват, а когато нещо не й харесва, тутакси го обявява за нечия пропаганда, обслужваща политически интереси или интересите на друга държава“. Той определи като недопустими всички действия, които имат за цел коригиране на разпространяваната в медиите информация.

Путин поздрави МИА „Русия днес“ със 75-годишния й юбилей и пожела на екипа на агенцията „да държи високо летвата и да съхранява и развива богатите традиции на родната журналистика“. Той изрази надежда, че журналистите на агенцията ще продължат да отразяват обективно външната и вътрешната политика на Русия, както и събитията, свързани с икономиката и културата на страната.

В медийния форум, който се провежда в Москва, ще вземе участие и основателят и главен редактор на WikiLeaks Джулиан Асанж. Той ще се включи чрез видеомост от посолството на Еквадор в Лондон.

Руски дневник

http://bg.rbth.com/news/2016/06/07/putin-zhurnalisticheskata-dobrosvestnost-i-istinata-sa-osobeno-vazhni-dnes_600923

More in Русия

bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024