Коментари

Алианс за бой се стяга…

Алианс за бой се стяга…

0ea18c2421e8d059c51c8a92546d57c1

Във Варшава НАТО яко размахва моркова и тоягата. И като на всеки хайверен форум се лее нескончаема логорея от все по-оригинални хрумки, закани и водевилни сцени. В същото време планът си върви, независимо от глупостите, които четем и чуваме.

КАКВО ВАЖНО РАЗБРАХМЕ ДОСЕГА ОТ „ИСТОРИЧЕСКАТА СРЕЩА“ НА ВЪРХА, определена и като „повратна точка“:

Че Русия не е „агресор“, а партньор, рече Оланд. Пък генсекът на НАТО Столтенберг изтърси, че „Русия не трябва и не може да бъде изолирана. “

Обама пък нареди Москва до Ислямска държава.

И поради това лидерите на страните от Алианса одобриха разполагането на четири батальона в Естония, Литва, Латвия и Полша – досами прага на….. „агресивната Русия“. Която пък става все по-агресивна, защото има наглостта да се пази и да предприема ответни мерки.

За експанзията на НАТО в Източна Европа не могат да се поставят времеви рамки. „Това е ангажимент с отворен край и ще продължи колкото е необходимо. Така че нямаме дата, на която сме казали, че ще свърши“,

Че Системата за противоракетна отбрана (ПРО) на НАТО в Европа е приведена в начален стадии на готовност. Пак заради „агресивното поведение“ на Русия.

Системата ПРО „е напълно отбранителна“ и „не представлява заплаха за стратегията на ядрено сдържане, която осъществява Русия“, рече Столтенберг.

По- рано Москва заяви, че системата на НАТО фактически може да се използва за нападателни цели и е насочена към отслабване на руския ядрен арсенал.

От палето Плевнелиев, наредило се до най-върлите „ястреби“ узнахме, че България осъждала „милитаризацията“ на Крим… Нейсе, НАТО като най-добрата отбранителна организация обезпечава подсилване на Югоизточния фронт в Румъния и България и масивно присъствие в Черно море.

Джо Байдън пък директно си поиска Крим, като заяви пред медиите, че полуостровът щял да бъде перфектна база на НАТО и САЩ в Черно море.

Като капак Порошенко предложи да „научи НАТО как да води война с Русия“… Да се смееш ли, да плачеш ли.

Путин на свой ред увеличи щатната численост на въоръжените сили на 1 885 371 души, в т.ч. 1 милион военнослужещи… Което не му попречи чрез Песков за пореден път да призове Алианса към разум и да се откаже от войнстващата риторика за мнима заплаха от Русия.

Та кой кого предизвиква и кани на война?

Валентин Георгиев

Коментари

More in Коментари

phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024