Важно

Внимание, готвят ни нов ЗЗД?! Службите спретват атентат, а неудобните – на стадиона! (мнения)

Внимание, готвят ни нов ЗЗД?! Службите спретват атентат, а неудобните – на стадиона! (мнения)

служби0,,18195289_401,00

Тревогата на хората от готвените промени с проекта за антитерористичен закон, които станаха известни вчера, расте. Продължават и мненията, някои от които не са лишени от основание, като се правят паралели с това, което се случва на запад и с историята ни.

Законът за тероризма е еманация на капитализма ! Почти по-нищо от този закон не се различава от ЗЗД / Закон за защита на държавата/, благодарение на който кръволоците преди 1944 година / също капиталисти / избиха десетки хиляди , влючително и деца, които като повечето от нас са се борили за насъщния, пише Пламен Дарак във фейсбук. На заподозрените се отнемат почти всички човешки права. А заподозрени са всички, които имат смелостта да кажат на глас, че искат да живеят по човешки а не , като скотове.
Честито !
А иначе е лесно. Службите спретват един атентат и нас ни прибират по стадионите.
Такива закони не могат да се справят с некъдърността на службите и управляващите . Само могат да закрепят човеконенавистния режим на управление. То това е и целта.

Не разбирам защо се налагат мерки, които не е ясно как могат да помогнат за противодействие на тероризма. Когато има сериозни опасности и рискове за множество граждани, се налага ограничаване на права. Но тези мерки трябва да бъдат необходими за постигане на целта, каза адвокат Александър Кашъмов от Програма „Достъп до информация“ пред БНР.

Според него има непрозрачност – публикува се проект, който се подлага на обсъждане и после не се публикуват промени.

След като вчера проектозаконът за противодействие на тероризма беше обсъден при премиера Бойко Борисов, днес кабинетът трябва да одобри окончателните текстове, които да предложи на Народното събрание. В предложения проект се предвижда ограничаването на редица граждански права в случай на терористичен акт.

Репресията и превенцията са различни неща, подчерта А.Кашъмов.

Някои текстове имат проблем и с Конституцията, заяви юристът. „Не е лошо до се чете тя, когато се пишат закони. Иначе всички искаме да има борба с тероризма и е учудващо, че досега това не се прави“, припомни той атентата в Сарафово.

Предлагат се драстични мерки без ясни цели, смята адвокат Кашъмов.

Законът служи, за да може да ограничи възможностите за злоупотреба с него. При нашата геополитическа територия това е задължително, защото имаме история в тази област и опасенията са основателни. „Ако някой издаде заповед, която те лишава от интернет, докато обжалваш, пак ще бъдеш обект на забраната“, обясни правозащитникът.

Гражданите трябва да бъдат предупредени за евентуалните забрани, за подслушването и т.н. Разчитам на доблестно поведение от българските министри, особено на министъра на правосъдието, добави адвокат Кашъмов.

Юристът коментира още, че ако не бъдат преразгледани някои от текстовете, може да се очаква като ответна реакция – сезиране на Конституционния съд и завеждане на дела в Страсбург.

„Искаме открито и ясно да заявим на всички почтени хора сред вас – след извършената задълбочена проверка от нашите и няколко други международни организации експерти никъде в света не беше открит толкова фашистко чекистки закон пред което бледнеят дори творенията в романите на Джордж Оруел. Проверките ни доказаха, че нито в една държава в света и дори в Израел – /държавата най силно подложена на всякакви терористични атаки/ няма подобен анти демократичен и откровено Хитлеристко Болшевишки – Фашистки „закон“ .Това се казва в позиция на Военен съюз БНО „Шипка“. Според организацията Опитва се да прокара един престъпен закон – ЗА ЛИКВИДИРАНЕ НЕЗАВИСИМОСТТА НА СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА, ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ КОНКУРЕНТИ И ДНЕШНИ СЪЮЗНИЦИ, ЗА ОКОВАВАНЕ НА СЛОВОТО И ПЕРАТА НА ПОЧТЕНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ, ЗА СМАЗВАНЕТО НА ВСЯКАКВА ДЕМОКРАЦИЯ, ЧОВЕШКИ ПРАВА И ЗА ОТНЕМАНЕ СВОБОДИТЕ – НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ.

https://www.facebook.com/voenensauz/posts/1078249178912770

Източници: фейсбук, News.bg, БНР

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022