Русия

Захарова: Западните медии се боят да показват истинския живот в Крим!

Захарова: Западните медии се боят да показват истинския живот в Крим!

захаравоаorujie

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви в сряда (6 юли), че редица западни медии са отказали да се включат в престура на Крим заради нежеланието си да покажат нормалния живот в републиката, където няма нито гета, нито нарушения на човешките права, съобщи RT.

„Защото, ако дойдат тук, няма да могат да направят репортажи за гета, за побой над хора и тотално нарушение на правата и свободите на хората. Ще им се наложи да покажат живота, а животът е такъв, какъвто е. Ще им се наложи да покажат онова, което от гледна точка на западното общество не съществува. А именно: нормален живот на полуострова със своите плюсове, минуси, ежедневни тревоги, радости, цели, задачи и преодоляване на възникващите проблеми. А това изобщо не влиза в плановете на западния мейнстрийм“, каза Захарова.

Захарова коментира посещение в Крим на група чуждестранни журналисти (около 15 души), организирано със съдействието на информационния отдел на руското външно министерство. В сряда те разгледаха Керченския мост, а след това предстои да посетят „Артек“. В четвъртък след брифинг в министерството на външните работи те ще посетят Черноморския флот и ще се срещнат с администрацията на полуострова.

Според Захарова „много от чуждестранните журналисти с радост се съгласиха да дойдат“. „Действително, имаше и такива, които се съгласиха с радост, а след това по някакви причини се отказаха – може би редакционната политика не им е позволила“, допълни говорителят.

Руски дневник

http://bg.rbth.com/news/2016/07/06/zaharova-zapadnite-medii-se-boyat-da-pokazvat-istinskiya-zhivot-v-krim_609285

More in Русия

FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024