ЗАБАВНО

Конфуз! Търсят „първа дама“, която да прави компания на г-жа Ципрас! Оглеждат Цачева или Ана Баракова!

Конфуз! Търсят „първа дама“, която да прави компания на г-жа Ципрас! Оглеждат Цачева или Ана Баракова!

750-161676-1_wide

Перистера Базиана, жената до гръцкия премиер Алексис Ципрас, се оказа голямата изненада правителството ни. Едва в четвъртък следобед станало ясно, че тя ще придружава Ципрас по време на посещението му в София на 1 август. Чиновници трескаво започнали да съставят програма за госпожата, но веднага се появил и втори деликатен момент – липсата на друга първа дама, която да я придружава по време на обиколките на културни и исторически паметници, съобщава „Труд”.

Научавайки за неволите на правителствените чиновници, реформатори начаса предложиха г-жа Ципрас да бъде закарана с хеликоптер на Бузлуджа, като припомниха, че именно тя още през 1990 година вкарва партньора си в комунистическата партия. Най-вероятно програмата на Палистера Базиана, която гърците наричат Бети, ще включва обиколка на националния исторически музей и на Боянската църква.

Две са основните теми за разговори между премиерите на България и Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас – геополитическата ситуация и енергийните проекти. Предвидени са срещи между министри от двете правителства, които ще се проведат в резиденция „Бояна“. Румяна Бъчварова ще обсъди с колегата си Николаос Тоскас проблемите с бежанската вълна.

От енергийния ни министър Теменужка Петкова се очаква да договори ускорено завършване на междусистемна газова връзка между двете държави, както и участието на България в изграждането на терминал за втечнен природен газ в Александруполис. Терминалът е важен за страната ни, защото ще позволи доставките на втечнен газ. Освен това се предвижда той да доставя гориво и за хъб „Балкан”.

След като проблемът стана публичен, заваляха предложения за „запълване на дупката“ и избягване на конфуза – от Цецка Цачева до независимата депутатка Ана Баракова…

ОТ ФОРУМИТЕ:

АМА НИЕ И ПЪРВИ МЪЖ НЯМАМЕ … ИМА ТАМ НЕЩО НАВЕДЕНО НЕПРЕКЪСНАТО НАПРЕД В ПОЗА ВРЪЗВАНЕ НА ОБУВКИ … НО НЕ ПРИЛИЧА НА ПРЕЗИДЕНТ…

Мъжа на американския посланик и чехльо са на разположение…

 

Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/432519

ЗАБАВНО

More in ЗАБАВНО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
хиалурон

Български шампион по щанги си наду устните с хиалурон: Обществото не ми плаща сметките / СНИМКА

февруари 8, 2024
846fd772869de1b03dfb3b798822bb61

Калина Андролова се гаври с Ваня Григорова и Цветанка Ризова

януари 30, 2024
big_Screen76

Динко се обиди и обяви края с прощално включване

януари 29, 2024
путин-байдън

Руски шегаджии сглобиха видео с Путин и Байдън

декември 7, 2023
уики-1

Скъсаха се да редактират Кирил Петков в Уикипедия: „Канадски политик“ с „трайни мозъчни увреждания“

ноември 16, 2023