Европа

Германия обмисля връщане на задължителната военна служба! Нетът: Късно е чадо, орките са тук!

Германия обмисля връщане на задължителната военна служба! Нетът: Късно е чадо, орките са тук!

меркел33
Всичко напомня стария виц за момчето, преоблечено в женски дрехи, дето влязло в килията на монаха ,завършващ с крилатата фраза „Късно е чадо райберът е сложен“. За баба Меркел може да се осъвремени на „Късно е чадо – орките са тук“, коментират в нета.
Германското правителство обмисля връщането на задължителната военна служба заради възможните заплахи за сигурността на страната.

План за гражданска защита и евентуалната задължителната военна служба са елементи от поверителен документ, който правителството ще разгледа в сряда, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Предложението се съдържа в стратегически доклад, подготвен от вътрешното министерство, който фокусира усилията в две главни насоки: подготовка на страната за евентуално разполагане на натовски сили и укрепване на гражданската защита.

За същия документ преди два дни писа и вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг“. „Нападение на германска територия, което би изисквало конвенционална отбрана, е малко вероятно“, се посочва в 69-страничния документ.

Мерките за укрепване на гражданската защита обаче са необходими, защото „не може да се изключи заплаха за сигурността в бъдеще“ и страната трябва „да е достатъчно подготвена за евентуално конкретизиране на дадена заплаха„, твърдят авторите.

Задължителната военна служба бе премахната преди пет години с аргумента, че вече няма геополитическа нужда от нея.

Германия обаче преосмисля стратегията си за сигурност след две терористични атаки и едно масово убийство миналия месец, както и заради покачването на напрежението между НАТО и Русия след анексията на Крим и последващата руска намеса във военния конфликт в Източна Украйна.

Затова в документа се подчертава приоритетът армията да бъде подкрепяна от цивилното население.

Според плана за укрепване на гражданската защита – първия, който Германия ще приеме след края на Студената война – „населението трябва да бъде насърчено да се запаси с храна за десет дни и с вода за пет дни при дневна дажба от 2 литра на човек“.

Това ще подпомогне държавните усилия да се осигурят жизненоважни запаси за извънредни ситуации.

Опозиционните партии разкритикуваха плана за гражданска защита, защото той нагнетявал страх сред населението и щял да предизвика паническо презапасяване.

ОТ ФОРУМА:
Чета коментари и не вярвам на очите си! Хората не знаят май, че Германия загуби ВСВ… До днес тя е окупирана държава, няма договор със САЩ, а на нейна територия има окупационни части от САЩ и Англия. Меркел не е самостоятелен политик. Вашингтон диктува нещата в Германия. Вярно, Меркел не е в позицията на ББ или Потрошенко, но не може да мърда много. Светът се управлява от ГОЛЕМИТЕ. Явно САЩ не искат да си цапат ръцете и за техните интереси кръв ще проливат подчинените им европейци. Войната срещу Русия ще излезе през носа на Европа и нейните „граждани“. Час по-скоро трябва да се маха бабата от Берлин!
Меркел напълни Европа с всякаква измет, а сега ще въвежда задължителна военна служба!?
Няма ли психиатри в Германия?
Dir.bg

More in Европа

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024