Важно

Извънредно! Борисов звъни на пожар на Путин! Моли за „съвместни енергийни проекти“!

Извънредно! Борисов звъни на пожар на Путин! Моли за „съвместни енергийни проекти“!

path_27251

Премиерът Борисов е разговарял по телефона с руския президент Владимир Путин, съобщи РИА Новости като се позовава на информация от Кремъл. Разговорът е бил поискан от българския премиер. Тема на разговора са били съвместни проекти в сферата на енергетиката.

Информацията засега е твърде постна, лакирана, изпълнена с дежурни клишета, поради което все още не се знаят подробности… Такива очаквайте по-късно..
Било е коментирано и активизиране на взаимодействието в рамките на Руско-Българската междуправителствена комисия по икономическо и научно-техническо сътрудничество.

ТАСС предава от свая страна, позовавайки се на прес-службата на Кремъл, че президентът на Русия Владимир Путин е обсъдил с министър-председателя на България Бойко Борисов въпросите по двустранното сътрудничество с акцент върху реализацията на съвместните проекти в сферата на енергетиката.
„Беше договорено да се активизира взаимоотношението в рамките на Руско-българската междуправителствена комисия по икономическо и научно-техническо сътрудничество“, се отбелязва в съобщението на прес-службата на сайта на Кремъл (виж ТУК).

Припомняме, че този разговор идва 24 часа след като председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви в писмо до Борисов, че ЕК била склонна да се съгласи руски газ да минава през бъдещия газов хъб „Балкан“, който страната ни иска да изгради. Юнкер уверява Борисов, че ЕК продължава да работи много усърдно по концепцията за газов хъб „Балкан“.

Жан-Клод Юнкер подчертава, че условието за преминаване на руския газ остава същото, както и досега – по начин, който е изцяло в съответствие с правилата на Евросъюза.
ЕК нямала против и страната ни да изгради нов реактор.

Превод и редакция: БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/434306

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022