Русия

Русия започва мащабни военни учения в източното Средиземноморие!

Русия започва мащабни военни учения в източното Средиземноморие!

rusiq-zapochva-voenni-ucheniq-v-iztochnoto-sredizemnomorie-393475

Русия ще проведе военни учения в Източното Средиземноморие от 15 август с участието на кораби от Черноморския флот, съобщи Министерството на отбраната в Москва.

Това са бойните кораби „Серпухов“ и „Зельони дол“, които са въоръжени с ракетите „Калибър“. В хода на маневрите „ще се провери способността на силите на флота за действия при разрешаване на кризисни ситуации, свързани с терористични заплахи“. По-специално двата кораба във взаимодействие с кораби от постоянното оперативно съединение в Средиземно море ще отработят организирането на връзки, помощ на кораб, повреден при терористична атака, а също превземането на плавателен съд с „терористи“ на борда.

Освен това корабите на Черноморския флот „ще изпълнят артилерийски и ракетни стрелби в условия, които са максимално близки до бойните“. Те вече са отплавали от базата си в Севастопол и ще се върнат там в края на август.

Ракетите „Калибър“, с които са въоръжени, двата кораба, участваха в нанасянето на удари срещу джихадистите в Сирия през есента на 2015 година. Те облаче бяха изстреляни от кораби, базирани в Каспийско море.

 По-рано министерството на отбраната заяви, че от 15 до 20 август в югозападната част на Каспийско море ще има учения с ракетни и артилерийски стрелби. В тях ще се включат корабите „Татарстан“, „Дагестан“, „Град Свияжск“ и „Великий Устюг“. Последните три кораба са снабдени с ракетни комплекси „Калибър“ и участваха в нанасянето на удари срещу бойци в Сирия през есента на 2015 г., пише БТА.

Източник: ТАСС, Novinite.bg

http://novinite.bg/articles/118819/Voenni-ucheniya-na-Rusiya-v-Iztochnoto-Sredizemnomorie#sthash.zRZWc31X.dpuf

More in Русия

bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024