ОБЩЕСТВО

Динко с идея как „птиче да не прехвръкне през границата ни“! Иска спешна среща с Борисов!

Динко с идея как „птиче да не прехвръкне през границата ни“! Иска спешна среща с Борисов!

%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%ba%d0%bea4665f117bd04c50a7e5317b5c7e47aa
В страната ни да бъдат сформирани доброволчески отряди за охрана на границата, финансирани от държавата – това предлага ловеца на мигранти Динко Вълев от Ямбол. Според него в гражданските формирования трябва да влязат бездомни и бедни хора, които в момента, за да се прехранват, ровят из контейнерите за смет.
Вълев се надява, че правителството и премиерът Бойко Борисов ще го подкрепят.
От ефира на „Дарик“ Динко Вълев настоя за среща на четири очи с министър-председателя Бойко Борисов, пред който ще представи в идеята си във вече узрял вид, с конкретни предложения. Те предвиждат, ако държавата му даде картбланш да лови законно мигранти, да организира действията по границата с изключителна прецизност. „Ние не отиваме да се бием, просто отиваме да им кажем, че не им е мястото тук и да се връщат“, каза Динко. Всички участници в отрядите задължително ще преминават през психотестове, а пистолет ще се дава на всеки десети.
„Ако премиерът и правителството ме подкрепи, за да има доброволни отряди, птиче няма да прехвръкне през границата. Ако те ми разрешат да нося отговорност с подкрепа на правителството, ще го направя по най-строгия начин, ще бъде изпипано по най-добрия начин. Трябва хората, които носят оръжие, да имат разрешително. Да не сме тръгнали на екскурзия?!“
„Не отиваме на границата, за да правим циркове, всичко трябва да е изпипано. Има хора, които бъркат по кофите, защо да не им се дадат пари, за да пазят границата. Така той ще се грижи и ще бъде отговорен, защото това ще му е спасението. Аз ще се радвам един ден, че аз съм дал идеята и ще ме споменават с добро, защото съм го направил с желание“, посочи той.
Динко е убеден, че с личния си пример е вдъхновил Унгария за острата й политика спрямо бежанците и създаването на доброволчески отряди по границата. „Унгария видяха от мен, защото Динко от Ямбол даде идея и те на база на тази идея събраха 3000 динковци и си решиха проблема“, допълни Динко. И заяви, че не е изкушен от политиката и призова да не го атакуват от с предложение за включване в редиците на различни партии.
„Това не е моят спорт и не ме възбужда да бъда политик. Ако аз се кандидатирам за политик означава да стана като всички останали. Аз не искам да съм като останалите. Аз може да имам малко, но си е мое“, допълни той.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

8ab28cea1_pacov

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 година

април 26, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
7bfd09d69f4f419a8bf9eee06bd000ed

Топим се с десет души на час, а до няколко години близо 30% от населението ще се пенсионира

април 26, 2024