Европа

Близък поддръжник на Меркел призова да се подкрепи „немския ислям“!

Близък поддръжник на Меркел призова да се подкрепи „немския ислям“!

Близкият поддръжник на канцлера на Германия Ангела  Меркел, министърът на финансите Волфганг Шойбле призова за подкрепа към немския ислям.

 

 

21

 

 

По-рано канцлерът Меркел, заяви че » ислямът е присъщ на Германия», без да уточнява, за каква именно форма на исляма става въпрос.

Заради тази реплика Меркел беше жестоко разкритикувана от обществената организация  PEGIDA, чийто членове заявиха, че ислямът никога не е бил традиционна религия в Германия.

Числото на мюсюлманите в страната рязко се увеличи миналата година, след приемането от властите на «политика на отворените врати» спрямо бежанците от Близкия Изток, и в частност, от Сирия.

 

 

» Това е самоопределение на живеещите тук мюсюлмани в духа на нашия свободен и толерантен ред»,— уточни финансовия минисър в своя статия за вестник Welt am Sonntag.

 

 

 

 

Растящият брой на мюсюлманите се «явява предизвикателство за голяма част от обществото», пише Шойбле, защото става въпрос за » хора от съвсем различни културни кръгове».

Той призова германците да запазят » ясната представа и разбиране за това, че за нас е важно да знаем как искаме да живеем».

 

 

 

 

» Едва тогава и ние и останалите ще разберат, какво ние  искаме да осъществим. И към това » ние» трябва да се отнасят колкото може повече хора, независимо от техният произход и вяра»,- добавя Шойбле.

 
Прочетете няколко пъти това и ключовите фрази. Прочетете няколко пъти много внимателно. Какви планове се крият зад тези думи тепърва предстои света да разбира.

Българска редакция News Front.

Европа

More in Европа

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024