Политика

ГЕРБ обмисля нова секира! Смъртта вече няма да е извинение за неплатени данъци – наследниците плащат глоба за „укрити доходи“!

ГЕРБ обмисля нова секира! Смъртта вече няма да е извинение за неплатени данъци – наследниците плащат глоба за „укрити доходи“!

655-402-ministerstvoto-na-finansite-anulira-tyrg-na-dyrzhavni-obligacii
Eй това са боклуците от ГРОБ – няма те оставят нито на този, нито на онзи свят!
Смъртта вече няма да е извинение за неплатени данъци. МФ иска да задължи наследниците да подават данъчна декларация от името на починалия.
Според експерти когато става въпрос за изплатени хонорари по граждански договори, наследниците може дори да не знаят, че близките им са имали такива, нито пък, че трябва да събират бележки, да попълват декларации и да плащат данъци, предаде bTV.

В същото време НАП може да ги глоби до 500 лв. за неподадена декларация и могат да се окажат виновни за укрити доходи.

В повечето случаи, когато става въпрос за хонорари, те са похарчени, а за наследника ще остане задължението да внася данъците.

Управляващите все пак признават, че идеята има несъвършенства и са готови да я поправят.„Досега имаше една законова дупка при която на практика човекът физическо лице, което е починало  каквито и доходи да е получавал оставаха необложени”, подчерта Менда Стоянова.

Според хората не би следвало наследниците да се занимават с това, а администрацията трябва да има свой механизъм за събиране на данъците.

Предстои и правителството да обсъди идеята. Дали наследниците ще са длъжни да се отчитат за починалите си близки, последната дума ще е на депутатите.

ОТ ФОРУМА:

Данъчните да се преселят в отвъдното че да питат умрелия, като толкова искат данъци!

Да изплащат тогава на наследниците накуп натрупаните пенсии… Хем плащалия осигуровки не е стигнал до пенсионна възраст и умира и държавата печели, защото няма нужда да изплаща после пенсия, хем данъци иска да цоца от наследниците за умрелия. СРАМОТА! Толкова хора Ви кълнат сега до девето коляно мира да нямате заради греховете ви към народа!

Това ли е новата рекет схема на държавната администрация?! Държите пенсионерите гладни, полуживи и накрая искате да им вземете и имуществото. Абе, назначете данъчни екипи на нощна смяна, да причакват мъртвите с неплатени данъци пред гробищата – духовете да не “духнат“ с данъците. Държавната администрация чака от умрелите писма, вече : ) Административните слуги на народа, пак го играят господари?! Що така не отчуждавате имотите на мутрите, незаконните постройки на малцинствата (които вече май не са малцинства), на онези – дето си присвоиха държавни земи – ама техните данъци, вода и ток ги плащат данъкоплатците. Народе, кога ще изметем тая самозабравила се паплач, която вече бърка под дюшеците на бабите ни – парти да вади, да има за орките?!

Dir.bg

http://dnes.dir.bg/news/danatzite-pochinali-hora-24070769?nt=4

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024