СВЯТ

„Индипендънт“ цитира US генерали: войната с Русия ще e бърза, смъртоносна и почти неизбежна!

„Индипендънт“ цитира US генерали: войната с Русия ще e бърза, смъртоносна и почти неизбежна!

us-marines

Високопоставени американски военни са на мнение, че въоръжен конфликт с Китай или Русия е „практически неизбежен“. Според генералите той ще е бърз, смъртоносен и най-мащабният за последните 60 години, пише „Индипендънт“ (The Independent) в неделя (16 октомври).

Разсъждавайки по темата за въоръженото противопоставяне на международната арена, генарал-майор Уилям Хикс отбелязва, че изкуственият интелект и автоматизираните системи за управление на различините видове въоръжение ще ускорят протичането на бъдещите военни конфликти, се казва в статията , публикувана в ИноТВ.

„Скоростта, с която машините ще могат да взимат решения в далечното бъдеще, ни изправя пред предизвикателството доколко ще имаме възможност да ги управляваме. Това ще изисква развитието на съвсем нови отношения между човека и машината“, казва Хикс.

Генералът добавя, че технологичните достижения на Русия и Китай са принудили Белия дом да се готви за „военни действия от такива мащаби, с които сухопътните войски на САЩ не са се сблъсквали от времената на корейската война“.

От своя страна заместник-председателят на Обединения комитет на наалник-щабовете генерал-лейтенант Джоузеф Андерсън заявява, че страните, „агресивно конкуриращи САЩ във военната сфера“, представляват екзистенциална заплаха за Запада.

„Кои са тези страни ли? Русия, например?“, казва Андерсън.

Началник-щаба на сухопътните войски на САЩ генерал Марк Мили заявява, че подобна война е „практически неизбежна“. Той отбелязва, че противниците на Съединените Щати могат да сложат край на американското превъзходство във въздуха и да не позволят на военноморските сили на САЩ да се доберат до бойното поле. Затова сухопътните войски трябва да са готови да водят бойни действия в киберпространството, както и да воюват без спътниковите връзки и системи за навигация, с които са свикнали, смята Мили.

Междувременно руският президент Путин заяви днес: „За първи път на такова високо ниво Съединените щати признават, че се занимават с това и до известна степен ни заплашват, което, разбира се, не отговаря на стандартите на международните отношения“, каза той пред репортери в Гоа, коментирайки изявлението на американския вицепрезидент Джо Байдън, който обеща, че САЩ ще отговорят на кибератаките срещу кандидат-президентската кампания в САЩ, които според Вашингтон са руско дело.

index

В същото време руският президент заяви, че заплахата на САЩ да започнат кибератаки срещу Русия не е нищо ново, тъй като отдавна е известно, че САЩ „шпионират и подслушват всички“.

„От нашите американски приятели не можем да очакваме нищо хубаво. Е, но какво ново ни казва той? Все едно не знаем, че официалните власти на Съединените щати шпионират и подслушват всички?“, каза той.

„Това е добре известно на всички и отдавна не е тайна, доказателства за това има  достатъчно“, продължи президентът на Русия.

Руски дневник

http://bg.rbth.com/news/2016/10/16/putin-obvini-sashch-v-narushenie-na-mezhdunarodnite-normi_639269

More in СВЯТ

Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
image_870x_64eb0eca723ca

Киев опита нова атака към Крим, руснаците унищожиха четири американски ракети ATACMS

май 4, 2024
1010x570

ООН за разрушенията в Газа: „Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война“

май 3, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024