Политика

СКАНДАЛЪТ ПРОДЪЛЖАВА: Цачева била на общо събрание на фирмата си, докато НС заседавало! (документ)

СКАНДАЛЪТ ПРОДЪЛЖАВА: Цачева била на общо събрание на фирмата си, докато НС заседавало! (документ)

Вчера на страницата си във фейсбук бившият вътрешен министър Богомил Бонев разкри, че Цачева все още е съдружник във фирмата „Акцио Консулт“ ООД

 Кандидатът за президент от партия ГЕРБ Цецка Цачева продължава да е активен съдружник във фирмата „Акцио Консулт“. Това разкри вчера на страницата си във фейсбук бившият вътрешен министър Богомил Бонев.

Днес скандала по темата продължава след като сайта afera.bg внесе още нови скандални разкрития по него.

Става дума за това, че на 16 юни 2016 година в Плевен Цецка Цачева е взела участие в Общото събрание на компанията, в която е съдружник.

От протокол за проведено общо събрание на фирмата „Акцио Конслут“ ООД, е видно, че в него е взела участие в съдружничката във фирмата  ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ДАНГОВСКА.

Скандален е и факта, че по същото време от 09.00 часа на 16 юни 2016 година е заседавало и Народното събрание на Република България, на което пък Цачева се води председател.

Според Богомил Бонев, като народен представител участието на Цачева във фирмата е противоконституционно. То противоречи на Правилника за организацията и дейността на народното събрание, който е със статут на закон. Всеки съдружник в ООД и всеки акционер в АД участва в общото събрание, което е ръководен орган, фиксиран в ТЗ. Тук е налице несъвместимост по смисъла на чл. 68, ал. 1 от Конституцията. Или си политик, или си търговец, заключва Бонев.

Сайта afera.bg разкрива още, че председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Плевен е Румен Лилянов Цачев, който пък е съдружник на Цецка Цачева в адвокатска кантора „Акцио Консулт“.

Освен това Румен Цачев е назначен за началник отдел „Правен“ в Народното събрание след последните парламентарни избори през 2009 г., на които ГЕРБ взе властта, а Цачева поста на председател на парламента.

Кантората „Акцио Консулт“ стана печално известна покрай скандала с аферата „Дупетата“, когато през 2010 г. бяха бяха открити рекордни количества изрезки от салами без документи за произход на плевенската фирма „Анона“ ООД. Тогава беше отстранен шефът на ветеринарно-медицинската служба в Плевен Емил Попов заради съмнения, че е прикривал нарушенията на фирмата. „Акцио консулт“ пък обслужва ветеринарната служба правно от 2003 г.

След като става депутат, Цачева прехвърля управлението на кантората на един от съдружниците си – Камелия Донкова, но остава съдружник.

NBOX.BG

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024