Европа

Bild: Руснаците издевателстват над „хомосексуална Европа“!

Bild: Руснаците издевателстват над „хомосексуална Европа“!

%d1%85%d0%be%d0%bc%d0%belico-evropy-700x464

Русия заплашва НАТО и страните от ЕС не само във военен план, но ги предизвиква и с карикатури в Туитър, пише вестник „Билд“, цитиран от Иносми.ру в понеделник (31 октомври). Изданието прави критичен анализ на две карикатури, които показват отношението на Русия към „хомосексуалния“ Запад..

В събота руското посолство във Великобритания публикува две рисунки в Туитър с тагове към известни издания като „The Economist“, „Financial Times“ и репортера на ВВС Даниел Санфорд (Daniel Sandford), за да привлече вниманието им.Чиста провокация!

На една от рисунките е изобразен силен, самоуверен мечок, който е заел позата на победител пред нервничещата Европа и показва бицепси.

Надписът отдолу гласи приблизително следното: „Опитвате се да надвиете Русия? А дали проблемът не е в това, че Западът сам себе си руши, а ние просто му помагаме?“

На картинката Европа е опасана с ограда (намек за бежанската криза?), зад която живеят нервни прасета-касички, които ругаят руската мечка.

Над входната врата стои надпис „Еврозона“, а стълбите и вратата също са украсени със знака на еврото. Внушение, че парите са върховната ценност на Европа.

И тук стигаме до най-важното – над Европа се развява международният флаг на хомосексуалистите и лесбийките в цветовете на дъгата!

Символиката е повече от ясна: Русия е нормално развиваща се държава, докато отслабеният ( и според руската пропаганда „хомосексуален“) Запад с неговите либерални ценности е пълен с проблеми, от руска гледна точка.

Според внушението на карикатурата еврозоната не функционира. Другото пропагандистко послание на Русия гласи: Западът е твърде отворен към хомосексуализма.

На заден план се вижда примерната Русия, която изпраща ракети в космоса и в която селяните украсяват тракторите си с руски флагове. Демек, хората в Русия не въдят стопанство, за да се обогатят еднолично, а в името на общото благо.

„Какво си позволява тоя?“

На другата карикатура Русия е изправена – отново във вид на голяма и силна мечка – пред терорист, взел мира за заложник. Зад мечката се виждат още две фигури. Едната е облечена в цветовете на американското знаме и очевидно символизира САЩ, нещо като разкрасено рекламно изображение на Чичо Сам.

Те на руски призовават мечока към умереност, и когато той се нахвърля срещу терориста, викат: „Не прилагайте прекомерно насилие“, „Какво си позволява тоя?“, „Да не прибързваме. Може пък да са от умерените…“

Очевидно Русия се присмива на прекалено внимателното отношение към терористите от ИДИЛ в Сирия и се държи като силна, превъзхождаща страна, която действа решително.

Руското посолство в Лондон написа следния коментар към карикатурите в Туитър: „Властта и контролът са основна цел на западната външна политика. Русия влезе в Сирия, за да спаси ситуацията, когато вече нямаше кой да се изправи срещу терористите“.

Руски дневник

http://bg.rbth.com/news/2016/10/31/bild-rusnacite-izdevatelstvat-nad-homoseksualna-evropa_643803

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024