СВЯТ

The Sun: Ракетите на Путин „Сатана“ могат да изпепелят Източния бряг на САЩ за броени минути! (Видео)

The Sun: Ракетите на Путин „Сатана“ могат да изпепелят Източния бряг на САЩ за броени минути! (Видео)

%d1%81%d0%b0%d1%82%d0%b0%d0%bd131898

Ужасяваща прогноза на експерти цитира британското издание The Sun. Според тях руското ядрено оръжие е в състояние да унищожи Източното крайбрежие на САЩ за броени минути, ако избухне Трета световна война.

„Една руска ракета SS-18 може да изтрие от лицето на земята три четвърти от щата Ню Йорк. Пет или шест бойни глави „Сатана“ и Източното крайбрежие на САЩ ще изчезне“, разкрива пред Global Research доктор Пол Крейг Робъртс.

Д-р Робъртс опровергава погрешните схващания, че ядрените оръжия са не много по-различни от обикновените и набляга на технологичното развитие, което прави съвременните ядрени ракети несравнимо по-мощни и опасни.

“Погледнете Хирошима и Нагасаки, двете жертви на американските ядрени бомби. Днес, 70 г. по-късно тези градове процъфтяват, така че какъв е проблемът с ядрените оръжия?“, пише д-р Робъртс.

„Атомните бомби, които Вашингтон стовари върху тези безпомощни цивилни центрове, докато японското правителство се опитваше да се предаде, са просто като тапешници в сравнение с днешните термоядрени оръжия. Една руска ракета SS-18 ще изличи от лицето на Земята три четвърти от щата Ню Йорк. Пет или шест от тези „Сатани“, както ги наричаме ние, и Източният бряг на САЩ ще изчезне“, твърди той.

Междуконтиненталната балистична ракета Р-36М2 „Воевода“ (по класификацията на НАТО – SS-18 „Сатана“) може да носи до 10 отделни бойни глави, което означава, че тя може с едно изстрелване да докара над определена територия няколко ядрени бомби, пише Daily star. Тя се смята за най-мощната ядрена ракета в света.

Тя представлява двеступенна междуконтинентална балистична ракета с наземно базиране. На практика тя може да порази коя да е точка на планетата, като далекобойността ѝ е от 11 000 до 16 000 км. в зависимост от мощността на бойните глави. Максималната маса на бойната глава е до 8730 кг. В Русия към момента са на въоръжение 74 пускови установки с ракети „Воевода“.

Коментарите на д-р Пол Робъртс идват скоро след като стана ясно, че учените на Путин разработват нов вид свръхзвуков самолет PAK-DA, който ще може да изстрелва ядрени ракети от Космоса. И докато напрежението между Русия и Запада непрекъснато расте, се твърди, че новият ракетен бомбардировач
ще може да атакува всяка точна на планетата в рамките само на 2 баса.

Според Академията на стратегическите ракетни войски на САЩ двигателят на новия самолет ще оперира в два режима – с керосин за конвенционални полети в атмосферата и с комбинация от метан и кислород за полети в космическото пространство.

Новият руски самолет ще наподобява дизайна на американските стелт-ове и ще бъде невидим за радарите, пише още The Sun.  ВИЖ ВИДЕОТО ТУК:


 Епицентър.БГ

http://epicenter.bg/article/The-Sun–Raketite-na-Putin–quot-Satana-quot–mogat-da-izpepelyat-Iztochniya-bryag-na-SASht-za-broeni-minuti–Video-/112375/7/0

СВЯТ

More in СВЯТ

ezgif-6-3038cd6737

Арестуван украински депутат: Кабинетът на Зеленски е в паника

май 5, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
image_870x_64eb0eca723ca

Киев опита нова атака към Крим, руснаците унищожиха четири американски ракети ATACMS

май 4, 2024
1010x570

ООН за разрушенията в Газа: „Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война“

май 3, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024