Важно

Извънредно! Анкара задейства план за „износ“ на мигранти към Европа! Сърбия спешно вдига ограда заради идващото „цунами“!

Извънредно! Анкара задейства план за „износ“ на мигранти към Европа! Сърбия спешно вдига ограда заради идващото „цунами“!

%d1%81%d1%8a%d1%80%d0%b1%d0%b8%d1%8f-%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b03208b8c41d578833173376d15331abc7
Турция планира тайно да отвори границите си и да помогне на над 3000 мигранти дневно да отплават към Гърция.

Планът бил разкрит от гръцкия вестник „Прото Тема”, който се позова на високопоставени лица на гръцкото разузнаване. Те споделили, че схемата ще влезе в сила „в рамките на няколко седмици”.

Местни наблюдатели твърдят още, че хиляди плавателни съдове вече са струпани по западното крайбрежие на Турция, където сирийските бежанци се готвят да се отправят към Гърция.

Цитираните източници на вестника твърдят, че планът вече е срещнал одобрението на президента Реджеп Ердоган, отбелязва БГНЕС.

Преди дни, по време на своя реч в Истанбул, той дори отправи открита заплаха, че ще отвори границите си. Това стана, след като Европейският парламент прие резолюция с препоръка за замразяване на преговорите с Турция за членство в ЕС.

Междувременно Сърбия разкри, че изготвя собствен план за действие при извънредни ситуации чрез вдигането на бариери по границите си с България, Македония и Хърватия.

Сърбия спешно ще строи ограда по границата с България, Македония и Хърватия срещу бежанците, предават сръбски и македонски медии. Страните от Централна Европа и от Балканите са в повишена готовност за действие поради опасността Турция да изпълни заканите си и да предизвика нова масова бежанска вълна, съобщават сръбски медии, цитирани от БГНЕС и „Фокус“.

 

Сърбия разкри, че изготвя собствен план за действие при извънредни ситуации чрез вдигането на бариери по границите си с България, Македония и Хърватия.

Информацията за крайните мерки изтече благодарение на вътрешни хора от правителството, чийто министри се страхуват, че Ердоган ще предизвика истинско „цунами от три милиона бежанци към Европа“, пише и британският вестник „Експрес“.

 

Сърбия не е член на ЕС, но е ключова транзитна държава за мигрантите, които от Гърция се опитват да се доберат до обетованите за тях страни като Германия и Швеция, уточнява всекидневникът.

 

В Сърбия според правителствени източници официално са регистрирани 5200 мигранти, а около 1000 от тях се движат основно по улиците на Белград.

Сръбският министър на труда Александър Вулин признава пред „Експрес“, че кабинетът в Белград обсъжда различни планове в случай, че споразумението между ЕС и Турция пропадне. Планът предвижда и увеличаване на граничния контрол по границата с България.

Сърбия спешно ще строи ограда по границата с България и Македония срещу бежанците, предават сръбски и македонски медии. Белградското електронно издание „021.rs“ цитира председателя на Сръбската народна партия, Ненад Попович, който призова правителството незабавно да изгради ограда по границата с Македония, за да защити страната от прилива на нелегални мигранти.

Според „РТС“(Радио-телевизия Сърбия) ограда трябва да бъде изградена по границите с България, Хърватия и Македония.
Скопският „Стандарт“ твърди, че спешното изграждане на огради по сръбските граници е част от спешния план на правителството в Белград за справяне с възможната бежанска криза, ако турският президент изпълни заплахите си и пусне мигрантите по т.нар. Балкански път. Изданието се позовава на няколко министри от кабинета на премиера Александър Вучич, които са изразили притеснение, че „бежанското цунами, обещано от Ердоган, може да залее балканските страни по пътя към Европа“

Важно

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022