СВЯТ

Политкоректните световни медии от мейнстрийма в шок от победата на Тръмп: Катастрофа, трагедия, унижение

Политкоректните световни медии от мейнстрийма в шок от победата на Тръмп: Катастрофа, трагедия, унижение

maxresdefault

Катастрофа, трагедия, унижение. Световната преса беше шокирана от изумителната изборната победа на Доналд Тръмп и описва новия държавен глава на САЩ като опасен и непредсказуем. АФП предлага цитати от водещи световни издания по повод избора на американците за президент.
„САЩ избраха най-опасния си лидер. Много ни е страх. Американците се хвърлиха в бездната. Новоизбраният президент е лабилен фанатик, сексуален хищник и непоправим лъжец. Способен е на всичко” („Гардиан”, Великобритания).
„Това не беше предизборна кампания. Беше национална криза. И накрая се случи най-лошата възможна катастрофа: Доналд Тръмп е президент на Съединените щати. Невъобразимото стана истина. (”Зюддойче цайтунг”, Германия).
„Тръмпокалипсис… Шок. Удар от гръм. И зашеметяване при мисълта, че Доналд Тръмп ще си разопакова багажа в Белия дом само след два месеца и половина. Водещата световна сила от днес е в ръцете на крайнодесни. Петдесет процента от американците гласуваха с пълно съзнание за расист, лъжец, сексист, просташки, омразен кандидат”. („Либерасион”, Франция).
„Отмъщение на недостойните. Най-необикновената президентска кампания в съвременната история свършва с унижение за Хилари, социолозите, бизнес елитите и елита на шоубизнеса след като гласоподавателите забравиха Америка и изтласкаха Доналд на върха” („Дейли мейл”, Великобритания).
„Победата на Тръмп потвърждава жизнеността на американската демокрация, която притежава способността да се преобразува постоянно, но победата провокира вътре в САЩ и по света заливаща ни несигурност заради непредсказуемостта на победителя. Тръмп трябва да обясни какво иска да прави. Междувременно, останалият свят трябва да осмисли случилото се снощи: подкрепящите революцията чукат на вратите ни” („Стампа”, Италия.)
„Американска трагедия” („Ню Йоркър”, САЩ). /АФП

СЕГА

http://www.segabg.com/article.php?id=830052

СВЯТ

More in СВЯТ

Image_17583285_40_0

Зеленски: Руската армия взе инициативата на бойното поле

април 26, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Бившият командир на „Ахмат“: Въоръжените сили на Украйна ще започнат да се разпадат в повечето направления през май-юни

април 24, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024