Политика

ИЗНЕНАДА! Посолството на САЩ не знае за разговор между Тръмп и Борисов! Няма и ред за такъв в сайта на Тръмп!

ИЗНЕНАДА! Посолството на САЩ не знае за разговор между Тръмп и Борисов! Няма и ред за такъв в сайта на Тръмп!

Не сме виждали транскрипти на разговорите на новоизбрания президент Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов. Тъй като той все още не е встъпил в длъжност обаче екипът му не е задължен да предоставя такава информация. Това са заявили от пресцентъра на американското посолство в София пред „Фрог нюз“.

Колаж: „Фрог нюз“

Сайтът се е свързал с дипломатическата мисия с молба за предоставяне на подробности около телефонния разговор между Тръмп и Бойко Борисов, новината за който бе обявена от правителствената информационна служба в петък.

Припомняме, че според пресцентъра на Министерския съвет Тръмп е изразил „очакване в най-скоро време да се осъществи среща между двамата, на която в личен разговор да обсъдят възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество”.

От своя страна Борисов му се похвалил с „макроикономическите показатели на страната ни, като отбеляза ръста на икономиката, който е един от най-високите за Европа, нулевата инфлация, ниските данъци и нисък външен дълг”.

Информация за разговор между Тръмп и Борисов обаче не се появи в нито една медия отвъд Океана. Подробности за това какво са си казали в един такъв разговор също отсъстват.

„В момента с г-н Тръмп работи преходен екип, за тях не важи правилото да публикуват разговорите на новоизбрания президент, който още не е встъпил в длъжност с държавни или правителствени глави”, са обяснили от американското посолство пред „Фрог нюз“.

В сайта, който публикува всички действия на Доналд Тръмп преди да встъпи в длъжност в Белия дом, също няма нито ред за някакъв разговор с премиера в оставка Борисов. Има за разговори с премиерите на Дания, Пакистан и др., но за половинчасовия разговор с Борисов – както го представи самият той и министърът в оставка Владислав Горанов – липсва и дума.

Източник:

http://frognews.bg

Политика

More in Политика

корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024