Личности

НЕЧУВАН ЦИНИЗЪМ! „Интерфакс“: Горбачов обвини народа си за разпада на СССР!

НЕЧУВАН ЦИНИЗЪМ! „Интерфакс“: Горбачов обвини народа си за разпада на СССР!

gorbi-8-888

Гробокопачът на СССР и соцлагера, който бе купен от Запада и продаде държавата си за жълти стотинки има наглостта да търси вината у собствения си народ! Нечуван цинизъм!  

Искам за първи път с болка и тъга да напомня: пред очите на обществото загробиха СССР. С пяна на устата навсякъде призовавах да се спаси СССР, а народът мълчеше. Интелигенцията, която всичко разбираше, мълчеше. Защо? Това пита в интервю пред агенция ”Интерфакс” бившият руски президент Михаил Горбачов.

Вярваха в това, че Общността на независимите държави е също Съюз на държавите, но с повече права за тези държави. Срамно! Трябваше народът да излезе на улицата  и подкрепи СССР, да подкрепи Горбачов. Според мен беше настъпило някакво умопомрачение, заявява още Горбачов.

В интервюто той коментира и действията на ръководството на държавата. ..На тях им искаше да са президенти. И това бе ненормално състояние. Разпада на СССР възглави тъэкмо руското ръководство. Не му отстъпваше и ръководството на Украйна, което също водеше страната си към разпад. Западът не носи цялата вина за разпада на СССР. Разбира се, западняците радостно потриваха ръце за случващото се. И не само гледаха, но помагаха за разпада. Но за съжаление руснаците имаме една такава черта – да обясняваме всичките си беди с някой друг, обяснява той.

А къде е бил в това време самият Горбачов? Къде са били неговите призиви към народа тогава, а не четвърт век след това?.., задават въпроси журналисти и политици.

В. „Комсомолская правда“ пък припомня думи на бившия канцлер на ФРГ Хелмут Кол, който твърди в своите спомени, че Горбачов е продал ГДР за „цената на един сандвич“. Ето какво казва Кол:

„За извеждането на Западната група войски (б.р. – на СССР) от ГДР Кол платил на руснаците сума, еквивалентна на 4 милиарда евро. „Това е направо нищо! – спомня си бившият канцлер. – Ако Горбачов беше ни казал: давате сто милиарда и взимате ГДР, ние щяхме да ги дадем. Какво са сто милиарда за Източните провинции, чиито годишен бюджет е петстотин милиарда? Ние получихме ГДР на цената на един сандвич!“

„Комунистическият режим в ГДР падна не заради уличните протести, а по други причини. И тук Кол не си подбира много – много думите.

„Горбачов каза на партьорите си от Източния блок: повече няма да ви даваме пари, правете, каквото искате. Така че обединението на Германия не е заслуга на гражданите, а на парите… Горбачов е видял икономическите данни и сигурно е разбрал, че комунистическият режим си е изпял песента и няма шанс да оцелее“.

„Ако Горбачов беше пробил „Чек пойнт Чарли“ с танк, привържениците на твърдия курс в ГДР щяха да възстановят стената отново. И всичко щеше да си остане както беше. Да, щеше да има размяна на ноти, митинги в целия свят, но нека сме честни: никой на планетата не би казал, че заради тези нещастници в Германия, си струва да рискуваме да стигнем до военно противопоставяне с руснаците“.

Фрогнюз, Епицентър

http://frognews.bg/news_124520/Frogoko-Gorbachov-obvini-naroda-si-za-razpada-na-SSSR/

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023