Личности

Окървавената Меркел заля социалните мрежи! Недоволството в Германия ескалира! (Снимки)

Окървавената Меркел заля социалните мрежи! Недоволството в Германия ескалира! (Снимки)

 %d0%ba%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%ba%d0%b5%d0%bb15589815_1436596056351781_2413297307068008129_n

12 загинали и 50 ранени – това е равносметката след снощния атентат в Европа. Берлин и Коледата бяха окървавени от атентатор.

Германия е в траур, към който се присъединиха милионите жители от всички части на света. Под хаштаг #prayforberlin хиляди потребители на социалните мрежи споделиха съпричастието си към скръбта на Германия със снимки и коментари, пише Новини.бг.

Една от снимките, които се споделят в социалните мрежи, обаче, прави впечатление. Тя представлява колаж на обляната в кръв Ангела Меркел. Тя е и човекът, когото всички обвиняват за кървавата Коледа в Германия, заради политиката й спрямо мигрантите.

pray10439564-pray-for-berlin-ich-bin-ein-berliner-les-hommages-apres-l-attentat-de-berlin

По-рано Меркел каза, че е „шокирана и много тъжна“ от нападението над коледния пазар в Берлин, което тя описва като „ужасно“ дело, предаде Би Би Си, цитирана от „Фокус“.

Меркел каза, че правителството „допуска“ в случая да става дума за терористична атака.

„Ние ще намерим сили да продължим да живеем живота си както искаме да живеем в Германия – в свобода, откритост и заедно“, каза тя.

„Милиони, включително аз, се питаме как можем да живеем с факта, че по време на разходка на коледен базар убиец може да отнеме толкова много животи“, каза още тя и допълни, че „ние не искаме да живеем в страх от злото“.

По думите й, предполагаемото нападение би било особено отвратително, ако извършителят е бил пуснат в Германия като бежанец.

На пресконференция тя каза, че ще посети мястото на инцидента.

main-pray-for-berlin

Междувременно дясната партия „Алтернатива за Германия“ предупреди, че Германия повече не е безопасно място и че християнските й традиции са под атака, съобщава „Гардиън“.

Камион се вряза в коледния базар на Берлин, 12 загинали и 50 ранени

Обновена. Камион се вряза в коледния базар на Берлин, 12 загинали и 50 ранени

В съобщение лидерът на партията Фрауке Петри отбеляза: „Сега терорът пристигна в нашета среда. Радикалният ислямски терор ни удари точно в сърцето на Германия. Камион, с маса няколко тона, умишлено се вряза в група от хора. Дузина, очаквали коледните празници и искали да ги отпразнуват, бяха блъснати и някои от тях са много сериозно пострадали„.

Петри допълва, че страната не може да се заблуждава повече на фона на систематичното извършване на подобни престъпления през последните година и половина.

Представителят на партията предупреждава, че това не е изолиран случай и подобни нападения ще се случат отново.

Трябва само да погледнем към Франция, за да знаем това. Коледният базар не беше изолиран инцидент. Не беше само атака срещу свободата и начина ни на живот, но и срещу християнската ни традиция. Германия е държава, която е разединена заради въпроса за имиграцията. Но терорът ще ни обедини. Тези терористи са безбожни хора„, поясни Петри.

Тя поиска германските власти да поемат пълен контрол над границите, без изключение, също така „джамиите, в които се проповядва джихад да бъдат затворени“.

Вече Германия не е безопасно място. Задължение е германският канцлер да обяви това (…) Но казвам ви, тя няма да го направи„, добави тя.

Епицентър, Нюз БГ

http://epicenter.bg/article/Okarvavenata-Merkel-zalya-sotsialnite-mrezhi–Snimki–/116617/7/0

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023