768x432

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп сподели писмо, което е получил от руския държавен глава Владимир Путин. Той му е предал своите „най-топли поздрави за Коледа и Нова година“ и призовал за „реални стъпки за възстановяване на рамката на двустранното сътрудничество“, предадоха световните агенции.

Много хубаво писмо от Владимир Путин: неговите мисли са толкова верни„, заявява Тръмп в свое изявление, цитирано от Си Ен Ен. „Надявам се двете страни да са в състояние да оправдаят тези мисли и ние да не трябва да вървим по алтернативна пътека“, посочва той.

Тръмп бил по-добър партньор за Русия от Обама

Тръмп никога не бил свързвал разрешаването на конфликта в Сирия със свалянето на Асад

Писмото е разпространено дни, след като Русия се оплака от отношенията със САЩ при администрацията на Обама. В четвъртък Тръмп написа в Туитър, че САЩ трябва значително да укрепи и разшири ядрения си капацитет, часове, след като Путин обеща да засили ядрените сили на страната.
Глобалните и регионалните предизвикателства, пред които нашите две страни се изправиха в последните години, показват, че отношенията между САЩ и Русия си остават важен фактор за осигуряване на стабилността и сигурността в днешния свят, пише още в писмото руският президент.

Това писмо потвърждава предположенията, че предстоящото встъпване в длъжност на Тръмп може да отвори нова глава в отношенията между Вашингтон и Москва. Те бяха обтегнати заради анексията на Крим от Русия и заради директната намеса на руската армия в Сирия на страната на режима на Башар Асад, предава БТА.

НЮЗ БГ, Епицентър

http://epicenter.bg/article/Putin-pratil-na-Tramp-lyubezno-pismo–iska-vazstanovyavane-na-otnosheniyata-mezhdu-dvete-strani/116900/7/0