Важно

Путин пред японски медии: Готов съм да се срещна с Тръмп във всеки един момент!

Путин пред японски медии: Готов съм да се срещна с Тръмп във всеки един момент!

%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d0%ba%d1%83%d1%87%d0%b50000325411-article2
Руският президент Владимир Путин каза, че е готов да се срещне с Доналд Тръмп във всеки един момент, но смята, че е по-добре първо да състави правителство.
Тези изявления Путин направи в интервю, което даде за японски медии преди визитата си в тази страна на 15 и 16 декември, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА. Докато чакаше журналистите на японската телевизия Ен Ти Ви (Nippon Television Network Corporation) в Кремъл руският президент си поигра с куче от японската порода Акита, които са символ на преданост и приятелство.

Вижте снимки >>>

В интервюто по-късно руският президент каза, че страната му поддържа нагласата на новия си американски колега за нормализиране на руско-американските отношения и е готова да извърви своята част от пътя в тази насока.

Що се отнася до тезата на Тръмп да превърне САЩ отново във велика страна, Путин заяви, че предстои да се разбере как той ще я приложи на практика, и изрази надежда, че в тази насока няма да има проблеми за „нашето сътрудничество“.

Фундаменталните интереси на САЩ и Русия изискват нормализиране на двустранните отношения, каза още Путин, цитира го ТАСС, като се позова на телевизия „Нипон“ и на вестник „Йомиури“.

Напълно си даваме сметка, че през тези години се появиха немалко хора, които се отнасят скептично или, да кажем, предпазливо към развитието на руско-американските отношения, но дълбоките интереси, фундаменталните интереси на САЩ и Русия, се нуждаят от нормализиране на нашите отношения, заяви руският президент.

Путин увери, че ако САЩ и Русия са били обединили усилията си още преди известно време, тогава много проблеми, с които светът се сблъсква сега, е щяло да бъдат избегнати. Или във всеки случай те нямаше да се изострят до такава степен, допълни Путин, визирайки големия брой терористични актове в много региони. Ние нямаше да имаме и такъв остър проблем с бежанците. Аз изобщо не се съмнявам в това, каза руският президент.

Русия иска пълно нормализиране на отношенията с Япония

Преди визитата в Япония Владимир Путин подчерта още, че липсата на мирно споразумение между Москва и Токио е анахронизъм. Западните санкции, наложени на Русия след анексирането на Крим, са препятствие пред преговорите за мирно споразумение с Япония, предупреди той.

Руският президент заяви, че страната му има желание да дискутира въпроса за съвместни икономически дейности с Япония на оспорваните от двете страни Курилски острови. Всяка подобна активност обаче трябва да бъде под руски суверенитет, подчерта в същото време той.

Путин отбеляза, че японското предложение за икономическо сътрудничество в осем области е допринесло за атмосферата на предстоящите разговори с Япония. Сътрудничеството в областта на сигурността ще помогне за създаване на условия за доверие между Русия и Япония.

dir.bg

Важно

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022