Русия

Русия може да бъде изключена от глобалния интернет, за да получава светът новините за нея от „правилни“ източници!

Русия може да бъде изключена от глобалния интернет, за да получава светът новините за нея от „правилни“ източници!

Русия трябва да е готова за ситуация, в която тя може да бъде изключена от световния интернет. Това заяви в интервю за RT в четвъртък (29 декември) съветникът на Владимир Путин по въпросите, свързани с глобалната мрежа Герман Клименко. Според него подобен сценарий е предвиден в законопроект за регулиране на руския сегмент на интернет, разработен от Министерството на комуникациите с цел защита на критично важна за страната инфраструктура.

Клименко предполага, че заради високата вероятност от „тектонични движения в посока влошаване“ в отношенията със Запада руското интернет пространство трябва да бъде регулирано така, че да бъде защитено.

Казано с думи прости, големи обекти и институции в страната може да попаднат под ударите на нови санкции, като резултатът ще е изключването им от глобалната интернет система. Така светът и особено обществата на запад ще могат да се информират за това какво става в Русия посредством „правилните“ техни медии.
В началото на декември руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) съобщи, че чужди спецслужби готвят кибератаки с цел дестабилизиране на финансовата система на Русия, припомня РИА „Новости“. „Росетелеком“ потвърди тази информация и допълни, че са отразени кибератаки срещу пет големи банки и финансови организации.По указ на президента на САЩ Барак Обама жителите на Крим бяха лишени от достъп до услугите на Google и Microsoft. Западните страни заплашиха и да изключат руската банкова система от международната система SWIFT.

Руски дневник

Русия

More in Русия

bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024