Личности

Руският космонавт Игор Волк сензационно: Подготвя се посещение на Путин в България през пролетта!

Руският космонавт Игор Волк сензационно: Подготвя се посещение на Путин в България през пролетта!

путинimage

Президентът на Русия Владимир Путин се очаква да посети България през пролетта на идната 2017 година. Това стана ясно по време на среща на представители на българската авиация с космонавта Игор Волк в Пловдив, пише marica.bg.

Като президент на международната асоциация „Земя и космонавтика” Волк представи новия проект, по който работи – „Децата и авиацията”. Именно този фонд е една от причините за посещението му в Пловдив и България. Фондът има за цел да създаде градче на бъдещето за развитие на авиацията и неговите създатели смятат, че страната ни е подходящо място това да се случи.

Представителите на фонда „Децата и авиацията” заявиха, че проектът е представен у нас на най-високо ниво. Обясниха, че вече имали среща с новоизбрания български президент генерал Румен Радев. Провели и предварителни разговори за официално посещение на президента на Русия Владимир Путин у нас идната пролет. Подробности за програмата на визитата не бяха предоставени.

На срещата в Пловдив под наслов „Бъдещето ни в Космоса и как ще продължим напред” присъстваха заместник-командирът на 3-та авиационна база полковник Димитър Петров, негови колеги – пилоти на изтребители от „Граф Игнатиево“, летци от запаса. С тях бяха пловдивският бизнесмен Христо Барутчиев – мениджър на „Авиамаш” ЕООД, председателите на руски клуб „Отечество” и сдружение „Славянски свят” – Пловдив, Олга Атанасова и Васил Стайков, както и представители на славянски клубове от близките градове.

В неформална обстановка на хотел „Лендмарк” край Гребната база Игор Петрович Волк разказа за работата си като летец-изпитател, за участието си в космическите програми. Говори и за състоянието на космическите изследвания преди и сега. Според него бъдещето на човечеството в Космоса е в обединеното развитие, съвместните изследвания и иновации, както и във възпитанието на интерес към науката у най-малките.

„Игор Петрович е 35-ият космонавт, който посещава Пловдив. А по-радостното е, че той е първият от близо 30 години насам”, каза председателят на Сдружение „Славянски свят” Васил Стайков. Той се обърна с призив към мениджъра на „Авиамаш” Христо Барутчиев да направи необходимото, за да бъде спазена традицията и на Бунарджика да бъде поставена плоча с името на Волк до тези на другите космонавти, посетили Пловдив.

Полковник Димитър Петров връчи на госта летец-изпитател поздравителен адрес от командира на българските Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Ruskiyat-kosmonavt-Igor-Volk–Ochakva-se-Vladimir-Putin-da-poseti-Balgariya-prez-proletta-/117289/2/0

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023