Личности

Хилари: Путин лично допринесе за загубата ми, защото ми имаше зъб!

Хилари: Путин лично допринесе за загубата ми, защото ми имаше зъб!

7680554-3x2-940x627
Хилари Клинтън смята Русия и конкретно президента Владимир Путин за частично отговорни за загубата й на президентските избори в САЩ миналия месец.
Това пише вестник „Ню Йорк таймс“, цитиран от Франс прес и БТА.

Американският ежедневник цитира изказване на Клинтън по време на вечеря с донори за нейната кампания. Според кандидатката на демократите изненадващата й загуба от милиардера Доналд Тръмп, издигнат от Републиканската партия, се дължи на комбинация от две „безпрецедентни събития“ – „атаката срещу нашата страна“ от Русия и публикуването от директора на ФБР Джеймс Коми на писмо за възобновяване на разследването на нейните имейли 11 дни преди изборите.

Клинтън казала, че Путин й имал зъб, тъй като смятал, че тя е предизвикала големите демонстрации срещу него след парламентарните избори в Русия през 2011 г.

Тя подчертала, че е направила отчаяни опити да предупреди американските медии за тези кибератаки през последните месеци от кампанията.

Това е атака срещу мен и срещу моята страна, казала Клинтън.

Това е първият коментар на неуспешната кандидатка на демократите на появилите се в последно време информации за кибернападения от голям мащаб срещу нея и партията преди изборите.

Обвиняван, че не е реагирал достатъчно твърдо на тези предполагаеми атаки, президентът на САЩ Барак Обама даде да се разбере, че страната му ще предприеме ответни мерки срещу Русия. Демократът Обама не посочи какви точно ще бъдат те. Реалният ефект от тези кибератаки е невъзможно да бъде преценен.

Много демократи смятат, че самата Клинтън е допуснала голям брой грешки, като, например, е пренебрегнала белите избиратели от работническата класа.

Нови хакерски атаки

Хакери са извършили нови атаки срещу представители на Демократическата партия в САЩ. Сред мишените са хора, които са били в предизборния щаб на Клинтън, предаде ТАСС, като се позова на телевизия Си Ен Ен.

Според източници от правоохранителните органи, цитирани от американската медия, киберпиратите се опитали да проникнат в електронните пощи на своите жертви след изборите.

Някои атаки били извършени през последната седмица.

ФБР започнало разследване на тези случаи.

Според източниците на Си Ен Ен хакерите са свързани с Русия. Американската телевизия по традиция не привежда никакви доказателства в подкрепа на тази своя теза.

Русия отрича обвиненията, че се е опитала да повлияе с кибератаки на президентските избори в САЩ.

Dir.bg

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023