Политика

„Хора, които не са стъпвали в Хитрино, коментират и объркват! Само ние информираме обективно, не крием нищо!“

„Хора, които не са стъпвали в Хитрино, коментират и объркват! Само ние информираме обективно, не крием нищо!“

бъчварова4864935
Хора, които не са стъпвали в Хитрино и по никакъв начин не познават ситуацията, коментират и объркват жителите. Ние информираме обективно и не крием нищо.

Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова, след като тя и членове на кризисния щаб участваха в среща на общински съветници, кметове от региона и местни жители на Хитрино, предаде пресцентърът на МВР.

Бъчварова съобщи, че по време на срещата са били поставени редица въпроси, на които е обяснено, какво и защо се прави и как се помага на хората – , „защото тук сме всички, за да им помогнем“

Всеки ден, по два пъти в точно определено време, даваме информация от щаба, т.е. от мястото, където се събира цялата информация и се взимат решения. Информираме обективно и внимателно за случващото се, без да крием нищо. Успоредно с това има коментари на хора, които не са стъпвали тук, не са виждали за какво става въпрос, но имат повече време да говорят, с което объркват местните жители„, обясни вътрешният министър.

По думите й, всичко друго е въпрос на лични интерпретации.

Нашият интерес и амбиция е операцията в Хитрино също да приключи по-бързо, но трябва да гарантираме условията за сигурност. Обяснихме на хораа технологично решенията, които сме вземали и които не са леки, а изискват определена експертиза„, обясни Румяна Бъчварова.

Тя бе категорична, че властите нямат никакво желание или интерес да се бавят с отстраняването на цистерните, но „трябва да гарантираме условията за сигурност“.

Стоим зад това, че ще обявяваме на населението за всяка изнесена цистерна, така, че хората да са по-спокойни, но с категоричен срок не бихме могли да се ангажираме„, посочи главен комисар Николай Николов.

С уверението, че той също желае нещата да станат по-бързо, директорът на ГДПБЗН е обяснил на хората да имат готовност, че това е непредвидим процес.

Смятам, че ме разбраха, нещо повече – благодариха специално за дейностите, които извършваме, впечатлени са от това, което се прави, знаят за риска и не желаят по никакъв начин – с идеята да се върнат по-скоро в населените места – да притискат нашите хора, да сбъркат и да има нови жертви, допълни комисар Николов.

По думите му, позицията на жителите на Хитрино е еднозначна: „Не искаме нови жертви. Достатъчно дадохме ние.“

Бъчварова и Николов разясниха и планираните действия при гарантирана сигурност да се ускори процесът на работа и да се скъсят сроковете. Според плана в определена зона ще бъде осигурена втора работна площадка, която ще даде възможност докато едни от цистерните се транспортират и обработват на място, на други да се прави обстоен преглед.

Никоя от цистерните няма да остане на склад в района на селото, бе категорична Румяна Бъчварова.

Dir.bg

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024