Европа

Daily mail: Семейството на изнасилената и зверски убита Мария иска да помага с пари на палачите й!

Daily mail: Семейството на изнасилената и зверски убита Мария иска да помага с пари на палачите й!

%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b81481031947-hsfhbsfghbfgh
Семейството на тийнейджърката, дъщеря на високопоставен служител на ЕС, която преди седмици бе открита изнасилена и убита от афганистански мигрант в Германия, е поискало доброжелатели да дарят пари за благотворителност на бежанци, пише dailymail.co.uk.

Студентката по медицина Мария Ладенбургер беше намерена мъртва на брега на река в югозападния град Фрайбург. Тя бе убита от афганистанския мигрант Хюсеин К., който е едва на 17, но въпреки това е изнасилил и убил девойката като във филм на ужасите.

Семейството на студентката обаче събира дарения, с които да направи дарение на организации, които подпомагат бежанци.

Жертвата на афганистанеца Мария Ладенбургер е дъщеря на високопоставен служител на Европейската комисия – Клеменс Ладенбургер.

Тя учела медицина, а в свободното си време била доброволка в бежански лагер. Мария е изнасилена и убита малко след като си тръгва от студентска забава. Насилникът изхвърля тялото в реката във Фрайбург. Трупът е открит на брега на 16 октомври и аутопсията установява, че причина за смъртта е удавяне.

Заподозрян за жестокото престъпление в 17-годишен имигрант от Афганистан.
На местопрестъплението бил открит кичур изрусена тъмна коса, но проверката в базата данни не дала резултат. След известно време при преглед на записите от камера в градски трамвай следователите забелязали имигрант с необичайна прическа – част от косата му била изрусена. Малко след това той бил задържан. Установено е съвпадение на ДНК с косата от местопрестъплението. Убиецът е заснет и от охранителна камера.

В момента полицията уточнява дали Мария и убиецът са се познавали и дали нападението е било планирано.

В некролог, публикуван в германски ежедневник, семейството на Мария пише: „19 години Мария бе слънчев лъч за нашето семейство и това ще остане така. Ние сме благодарни за този дар на живота и сме сигурни, че тя е в безопасност сега с Бога.“

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/svyat/prvo-v-blits-semeystvoto-na-iznasilenata-i-zverski-ubita-mariya-iska-da-pomaga-s-pari-na-palachite-y_news469310.html

Европа

More in Европа

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024