Катастрофи

Безкраен ужас! Две коли блъснаха млада столичанка, която почина на място! Други 2 жени са с опасност за живота!

Безкраен ужас! Две коли блъснаха млада столичанка, която почина на място! Други 2 жени са с опасност за живота!

%d0%bf%d0%b5%d1%88%d0%b5%d1%85%d0%be%d0%b4%d0%ba%d0%b01483600070-1

Жена е загинала при пътен инцидент в столицата, съобщават от пресцентъра на МВР и уточняват, че сигналът е подаден днес малко преди 8 часа.

Пътният инцидент е станал на бул. „Симеоновско шосе“ в посока Околовръстното шосе.

По първоначални данни лек автомобил е блъснал жената, която пресичала на необозначено място. След удара тя била ударена и от насрещно идващо превозно средство. Жената е починала на място.

Водачите са изпробвани за наличие на алкохол, дрегерът е отчел отрицателна проба на двамата. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Две жени са приети в болница и са с опасност за живота, след тежък сблъсък на софийското Околовръстно шосе.

Четири коли са участвали по едно и също време в катастрофата, но инцидентите се разглеждат като два отделни, поясни пред Нова ТВ комисар Тенчо Тенев, началник на КАТ, София.

Те са станали между отклоненията за кварталите „Бояна“ и „Драгалевци“ в посока Перник. Ранени са две жени, които са с опасност за живота.

Най-вероятната причина за тежката катастрофа е гонка между две мощни коли, управлявани от младежи. Версията обаче още не е потвърдена от разследващите и затова все още за основна причина се посочва несъобразена с тежките пътни условия скорост.

Тенев обясни, че няма как да се потвърди версията за гонка, защото това трябва да се потвърди със свидетелски показания.

Двамата шофьори са дали лаконични показания, а трети водач, който задочно е станал участник, е посочил, че изненадващо бил ударен странично от автомобила, който се е движил с висока скорост.

Свидетелски показания не могат да бъдат взети в момента от пострадалия четвърти автомобил, тъй като двете жени, които са били в него, се намират в болница в тежко състояние.

Тежка катастрофа с три коли на Околовръстното в София

 Тежка катастрофа с три коли на Околовръстното в София. В едната има затиснати хора

Първата кола, управлявана от 20-годишен, е ударила малък лек автомобил, в който са пътували двете пострадали жени. Те буквално са били затиснати в колата и се е наложило намесата на пожарникари, които да ги извадят.

От силния сблъсък едната жена е излетяла от предната седалка и се е озовала в багажника. И двете са настанени в болница с опасност за живота.

Зад волана на другатa кола е бил 22-годишен. Секунди по-късно той е ударил странично джип, след което от скоростта загубил управление и се забил в рекламна табела на близката бензиностанция, уточни Тенев.

Двамата водачи не били много разговорливи, каза шефът на Пътна полиция, но си признали, че карали малко по-бързо от позволеното. Двамата са дали отрицателни алкохолни проби.

Пред bTV единият от тях заяви: „Вината се знае на кого е, не искам да коментирам. Има си органи, които ще определят кой е виновен“. След това добави, че самият той е карал „максимум със 110 км/ч, не повече“.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви пред Нова ТВ, че това е престъпно поведение. „На мястото има камера и ще се установи каква точно е била скоростта. Недопустимо е да се шофира по този начин. Промените в новия закон влизат в сила от 21 януари. Те са много по-строги, глобите са по-високи, ще се свалят и номерата на колата, ще се отнемат и свидетелства за правоуправление“, заяви тя.

Нюз БГ

https://news.bg/crime/dve-zheni-sa-s-opasnost-za-zhivota-sled-zhestokata-katastrofa-v-sofiya.html

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023