Европа

Брюксел: Санкциите против Русия почти не вредят на ЕС, точни са като лазер! Форумът: Гугъл казва друго!

Брюксел: Санкциите против Русия почти не вредят на ЕС, точни са като лазер! Форумът: Гугъл казва друго!

ек655-402-es-ek
Въвеждането на санкциите на ЕС срещу Русия почти не оказва въздействие на европейската икономика. Това заяви говорител на Европейската комисия, цитиран от БТА.
„Санкциите са определени с точността на лазер и имат минимално въздействие върху икономиката на държавите от Общността“, каза говорителят на пресконференция днес.

Той добави, че са приложени успоредни мерки, които да сведат до минимум отражението на санкциите.

От март 2014 г. ЕС постепенно наложи санкции на Москва в отговор на анексирането на Крим и дестабилизирането на Украйна.

Санкциите ограничават достъпа до капиталовите пазари на ЕС на пет големи руски държавни финансови институции и техни дъщерни предприятия. Достъпът е ограничен и за три големи руски дружества в областта на отбраната и три големи енергийни дружества.

ЕС наложи и забрана за търговия с оръжия, и стоки изделия с двойно предназначение. Други санкции трябва да попречат на проучвания и производство на нефт, а Европейската инвестиционна банка временно спря финансиране в Руската федерация.

Прилагането на санкциите бе удължено през декември 2016 г. поне до края на юли тази година.

ОТ ФОРУМА:
Като лазер санкциите, казват, а? Те и американските бомбардировки в Сирия и Афганистан са точни като лазер – що сватби и болници отстреляха. Настанало е едно голямо говорене и надлъгване – не е истина просто.
А за контра санкциите на Русия защо не казват нищо? Те нали са в следствие на лазерните санкции на идиотите в ЕС! И кой губи най-много от тях? Страни като БГ, кой!
Какво ли да е вярно! Има достатъчно много информация и за загубите на Европейския съюз.Като цяло се въртят две цифри- 500 000 безработни/за целия период на санкции/ и 18 милиарда евро за 2016 година. За 2015 година загубите са 17,6 милиарда евро. Класацията се води от Германия,следвана от Франция и Италия.Който се интересува,може да попита чичко Гугъл. Той знае всичко. Ще види,че нещата не са така както ги съобщават чиновниците. Тоест „Совите не са това, което са“!
Dir/bg

Европа

More in Европа

санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024