Европа

ИЗВЪНРЕДНО! Най-важният съюзник на Меркел с остър завой към Москва: Санкциите трябва да паднат, Русия да се върне в Г-8!

ИЗВЪНРЕДНО! Най-важният съюзник на Меркел с остър завой към Москва: Санкциите трябва да паднат, Русия да се върне в Г-8!

ЗЕЕХОФЕР20151122.fpukazuztm
Коалиционният партньор на Ангела Меркел – председателят на партията Християн-социален съюз (ХСС) и премиер на Бавария Хорст Зеехофер, се обяви за отмяна на санкциите срещу Русия още през 2017 г. В голямо интервю за „Билд ам зонтаг“ Зеехофер заявява, също, че Русия трябва да се върне в кръга на „голямата осморка“.

„Санкциите срещу Русия трябва да бъдат отменени тази година – казва Хорст Зеехофер. – Русия също така трябва да се върне в Г-8. Трябва да се освободим от блоковото мислене на 20 век. Става дума за общ отговор на тероризма, миграцията, изменението на климата.“

Зеехофер подчертава, че „политиката на принципа „аз на тебе – ти на мене“ повече не помага“. „Този, който смята, че можем едновременно да се конфронтираме със САЩ, Великобритания и Русия, прави огромна грешка.

Баварският премиер се обявява за реална политика вместо политика на показване на мускули. „Трябва да изясним различните позиции като например за Крим, но следва да полагаме усилия за икономическите отношения“.

ТРУД, БЛИЦ

http://www.blitz.bg/svyat/nay-vazhniyat-syuznik-na-merkel-s-ostr-zavoy-za-politikata-km-rusiya_news483679.html

Европа

More in Европа

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024