Личности

Унгарският дипломат №1 посече критиците на Тръмп: Ако беше либерал, всички щяха да тръбят колко прогресивен, прекрасен и умен човек е той!

Унгарският дипломат №1 посече критиците на Тръмп: Ако беше либерал, всички щяха да тръбят колко прогресивен, прекрасен и умен човек е той!

сиярто1485852959-1

Унгарският външен министър Петер Сиярто заяви, че всички щяха да харесват президента на САЩ Доналд Тръмп, ако той бе либерал, предаде 444.hu, цитиран от „Фокус“.

„Ако един либерален президент бе казал същите неща, които Доналд Тръмп казва, тогава всички европейски медии щяха да говорят колко прогресивен, прекрасен и умен човек е той“, заяви Сиярто, коментирайки скандалите около новия американски президент.

Той отхвърли мнението, че ентусиазмът на унгарския министър-председател Виктор Орбан към Тръмп може да навреди на отношенията между Унгария и ЕС. Според него „много скоро ще дивим, че другите европейски лидери също ще поискат приятелството на Тръмп, защото харесва ли ни или не, той е президент на САЩ“.

Според Сиярто европейският и американският политически елити имат огромно чувство на неудовлетвореност от избора на Тръмп, но „в крайна сметка не медиите и не западните либерални лидери решават кой да е президент на САЩ, а го решава народът на САЩ“.

Министърът посочи, че унгарското правителство е доволно от победата на Тръмп, защото по въпросите за външната политика и миграцията има един начин за мислене.

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/ungarskiyat-diplomat-1-poseche-krititsite-na-trmp-ako-beshe-liberal-vsichki-shchyakha-da-trbyat-kolko-progresiven-prekrasen-i-umen-chovek-e-toy_news484201.html

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023