Европа

ЕВРОСКАНДАЛ! Толерантна Белгия се видя в чудо, въвежда закон за прогонване на чужденци, вкл. нейни граждани!

ЕВРОСКАНДАЛ! Толерантна Белгия се видя в чудо, въвежда закон за прогонване на чужденци, вкл. нейни граждани!

БЕЛГИЯ5e_jh0r0o
Белгийските власти са подготвили закон, с който чужденците, родени в страната, да могат да бъдат прогонвани, когато са заплаха за сигурността и обществения ред.
Проектозаконът е бил подкрепен от комисия към Федералния парламент. С поправката се премахва защитата, дадена от законодателството през 2005 г., според която родените в Белгия или дошлите в страната преди навършването на 12 години, не могат да бъдат прогонени, дори да са осъдени престъпници, предаде БТА.
КОМЕНТАР ОТ ФОРУМА:
Въпрос към белгийските власти: Като ще могат да „прогонват“ собствените си граждани, къде ще ги заселват? Нали вие си ги „народихте“ вашите граждани? Или ще им кажат „Къш, да ви няма, вървете където искате“?
ПОДОБЕН АКТ, КОЛКОТО И ЛОГИЧЕН ДА ИЗГЛЕЖДА ЩЕ БЪДЕ ОБОРЕН В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД!
Миналият месец се потвърди, че белгиец от марокански произход е подготвял атентатите в Брюксел и Париж. Комисия, разследваща атентатите в Брюксел от 22 март миналата година, има данни, мъжът е на 32 години, роден е в брюкселския квартал Моленбек и е познат на полицията. Братовчед е на терористите, които се взривиха на летище Завентем и в метростанцията Мьолбек, а брат му е заловен след атентатите в белгийската столица.

Правителството в Белгия е изготвило промените покрай усилията за въвеждането на нови мерки в борбата с тероризма и тежката престъпност. При обсъждането на законопроекта в парламентарната комисия опозицията е отбелязала, че в днешно време приложението на подобен закон е трудно заради липсата на граници в ЕС.

Родените в Белгия деца на чужденци не получават автоматично местно гражданство. Медиите представят статистика, според която миналата година са били родени 2117 деца на чужденци, на които е било дадено белгийско поданство.

Статистиката показва, че тази бройка е четири пъти по-малка, сравнено с данните отпреди десет години заради въведените ограничения в процедурата. Основната част от „новите“ белгийци са с родители от Мароко (277), ДР Конго (146), Румъния (89), Турция (87), България (67), Русия (55), Армения (48), Камерун (46) и Албания (43).

Медиите съобщават, че все повече британци подават молби за натурализация в Белгия от страх, че ще загубят досегашните си права след излизането на Великобритания от ЕС.

Даден е пример с централна община в Брюксел, където един от всеки петима регистрирани британски граждани е проявил официално интерес за смяна на гражданството си.

ОТ ФОРУМА:
Проблемът на белгийските власти е, че нямат представа кой белгийски гражданин е заплаха за сигурността.
Прогонването е най-лесно. Ако не – пандиза.
Пълен провал на разузнавателните служби в ЕС!
Атентаторите миткат необезпокоявани из цяла Европа, СЛЕД като са ги обявили за издирване.
Много дълго европейските лидери трябваше да мислят, а народите им скъпо да платят, за да разберат, че хора, чужди на европейския бит, култура и религия, не се интегрират! От десетилетия живеят в развитите западни страни и си остават примитивни. Не искат нас, които сме европейци и нищо не ни пречи бързо да навлезем в техните общества, приемат „бежанци“, за които Европа е чужда и непозната. Целта им е да използват блага, не да произвеждат.
Dir.bg

More in Европа

санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024