Важно

ОТБОЙ! Ястребите в САЩ провалиха среща на Путин и Тръмп! Лавров: Такава ще има, когато стане възможно!

ОТБОЙ! Ястребите в САЩ провалиха среща на Путин и Тръмп! Лавров: Такава ще има, когато стане възможно!

870b6a3660666093d22a8af79a5c8661

Путин и Тръмп ще се срещнат, когато преценят, че това е възможно. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров след първата си среща  с държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън в Бон. По-късно съветникът на руския президент по въпросите на външната политика Юрий Ушаков заяви днес, че засега не е договорена такава среща, отбелязва Ройтерс.
Нека припомним, че преди дни се появи официална информация за планирана среща между двамата президент по време на сбирката на Г-20 в Хамбург през май. Словения  също изрази готовност да домакинства за среща Путин-Тръмп през пролетта.

Очевидно до промяна на ситуацията се стигна след оставката на секретаря по националната сигурност на САЩ Майкъл Флин и последните скандали във Вашингтон, свързани с обвиненията и нападките към Тръмп и екипа му за връзки с Русия.

Сергей Лавров заяви, че в прагматичния, по думите му, разговор с държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън не са обсъдили въпроса за икономическите санкции на Съединените щати срещу Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Лавров се срещна за първи път с Тилърсън в Бон в кулоарите на срещата на външните министри на страните от Г-20.

„Срещата бе прагматична, в бизнес стил. Отбелязахме наличието на общи интереси, главно в борбата с тероризма“, каза руският външен министър сред разговора си с американския държавен секретар. Той уточни, че двамата са обсъдили конфликтите в Сирия, Украйна и Афганистан.

В разговора Тилърсън потвърдил готовността, изразена от новия президент на САЩ Доналд Тръмп в телефонен разговор с руския му колега Владимир Путин, да преодолее проблемите в двустранните отношения с Русия, заяви още Лавров, цитиран от ТАСС.

„Обсъдихме ситуацията с двустранните отношения, които бяха съществено подкопани от администрацията на Обама“, отбеляза руският външен министър.

Той посочи, че Путин и Тръмп ще се срещнат, когато преценят, че това е възможно.

Съветникът на руския президент по въпросите на външната политика Юрий Ушаков заяви днес, че засега не е договорена такава среща, отбелязва Ройтерс.

По въпроса за Сирия, Тилърсън изразил готовността на Съединените щати да подкрепят процеса в Астана, каза Лавров, цитиран от ТАСС. Съвместна група от представители на Русия, Турция и Иран ще следи за спазването на примирието в Сирия и може да съдейства за намирането на политическо решение на конфликта.

САЩ са заинтересовани да се включат в уреждането на конфликтите в Украйна и Афганистан, отбеляза Лавров след срещата с Тилърсън.

Американският държавен секретар заяви от своя страна, че Съединените щати са готови да работят с Русия, ако има общи сфери за сътрудничество. По думите му обаче тя трябва да спазва ангажиментите, които е поела във връзка с Украйна.

Държавният секретар на САЩ посочи, че е имал продуктивен разговор с руския външен министър, като двамата са обсъдили редица въпроси от взаимен интерес.

Dir.bg

http://dnes.dir.bg/news/sergey-lavrov-sasht-izbori-2016-rex-tilarsan-25276754?nt=4

Важно

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022