ОБЩЕСТВО

Скандални разкрития! „Топлофикация-София“ си играла на „Чернобил“, правила технологичен експеримент!

Скандални разкрития! „Топлофикация-София“ си играла на „Чернобил“, правила технологичен експеримент!

ТОПЛО1486703902-ferrrr
Парното в София си е играло на „Чернобил“. Това стана ясно вчера, след като се оказа, че до масивната авария на топлофикационната мрежа в столицата вероятно се е стигнало заради технологичен експеримент. Именно при такъв става аварията в „Чернобил“ на 25-ти април 1986 година, пише вестник „Телеграф“.

За експеримента се разбра от оплетените обяснения на шефовете от топлофикацията и разкази на очевидци на безпрецедентния срив, оставил стотици хиляди софиянци без парно и топла вода над 5 дни.

Колапсът се случил след опити с хидравличното налягане в системата по нареждане на шефове на топлорайон „Изток“, твърдят работници – свидетели на инцидента. Експериментът е направен след първия пробив в мрежата. Директорът и зам.-директорът, отговарящ за района, разпоредили чрез разиграване на налягането между 2 и 13 атмосфери да се установи къде точно е пробивът.

Именно тогава се получава т.нар. хидравличен удар, след който гръмва цялата система.

От форума:

Докато хората се оплакваха по една от телевизиите, двама представители на Топлофикация в студиото, се хилеха и обещаваха обезщетение. И вярвам, че ще им дадат. Ще вземат една част от всички нас и една част от тях и ще им дадат. Топлофикация никога не губи. Това фалирало дружество се изхранва с произволни сметки. Изхранва и много гърла от управляващите, независимо кои са те. Затова никой за нищо не им държи сметка.

И какво се вижда от ЕКСПЕРИМЕНТА? Проба – грешкаааа! Е, досега само грешки! Защооооо? Аме, заради некадърната и некомпетентна РЪКОВОДНА пасмина ,събрана в тази партия ГЕРБ,която загроби България за 10 г. напред!

Никакви локуми, никаква грешка! Това е резултата от престъпната политика на Топлофикация, насочена към производството на максимално възможните, ненужни на обществото количества топлина, определяни от енергийната мафия като количества за сградна инсталация или така наречената и несъществуваща в законите „такса сградна инсталация“. Производството на тези ненужни на обществото количества некачествена топлинна енергия се постига чрез повишаване на налягането в киктемата и свиването на температурната разлика между температурите на топлоносителя в подаващата и връщащата страна от топлопреносната мрежа.
Точно за това, за да произвеждат ненужни на обществото каличества топлина, Топлофикация умишлено укрива и не прилага температурния график на топлопреносната мрежа.
Точно за това, за да не прилага температурния график на топлопреносната мпежа и показателите за качеството на топлоснабдяването, Топлофикация си записва в общите условия „да доставя“ в абонатната станция.
Прокуратурата е длъжна да провери: 1. защо и поради какви причини Топлофикация не изпълнява задълженията си по глава пета от общите условия – „условия за качеството на топлоснабдяването; 2. защо и поради какви причини температурния график на топлопреносната мрежа и показателите за качеството на топлоснабдяването не са обявени по реда на чл. 4 от ЗЗП.
Качествената проверка изисква да се направи сравнителна таблица за съответствието на измелените температури на топлоносителя в подаващата и връщащата страна на преносната мрежа и определените стойности в температурния график на топлопреносната мрежа, съдържащ се в проекта на топлоснабдителвана система, за всяка външна температура на въздуха.
Ако някой от Топлофикация си позволи да представи фалшивия „термохидравличен график“ , незабавно трябва да бъде прибран поради опит за измама.

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/obshtestvo/stolitsa/skandalni-razkritiya-toplofikatsiya-sofiya-si-igrala-na-chernobil_news486957.html

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

1719320360-sistemen-bufer-6

Пак жестока касапница на пътя: Млад полицай е загинал в мелето, почернило Варна. Детенцето му е в реанимация / СНИМКИ

юни 25, 2024
960x540

Посланикът на САЩ: Москва разбра, че България вече не е лесна мишена – благодарение на нашето сътрудничество

юни 25, 2024
big_big_big_big_d32f5b4e71fa344583be0931e8914043-27aed9c

БСП след срещата с президента: Ще говорим с всички, ако се стигне до трети мандат

юни 25, 2024
snajperisti-bankya

Радев разпорежда проверка дали снайперисти пазят къщата на Борисов в Банкя

юни 24, 2024
big_naxos-8021321_1920111

Мила Роберт, която стъпка българското знаме на прайда в София: Извинявам се, искам да върна времето назад

юни 24, 2024
Image_18257572_40_0

Атанас Атанасов попита Румен Радев защо има снайперисти около къщата на Бойко Борисов

юни 24, 2024