Европа

Тръмп сгафи, но позна: Безредици избухнаха в Стокхолм! Daily Express: Швеция се нуждае от вдигане на данъците, за да издържа мигрантите!

Тръмп сгафи, но позна: Безредици избухнаха в Стокхолм! Daily Express: Швеция се нуждае от вдигане на данъците, за да издържа мигрантите!

швеция11eb83f9-5f1f-4a2b-9e2a-1bfb6f6e5900

Масови безредици са станали снощи в предградието на Стокхолм Ринкебю, където живеят много имигранти, съобщи националната телевизия СВТ, цитирана от ТАСС и БТА. Участниците са хвърляли камъни по полицията, а органите на реда няколко път са стреляли предупредително.
Вълненията според очевидци са започнали, когато полицаи опитали да арестуват издирвано лице на метростанция. Тогава към тях полетели камъни и един служител е бил улучен.
Полицаите са успели да напуснат мястото на инцидента, отвеждайки задържания.
Но около два часа по-късно в друг район на предградието са избухнали нови безредици, в които са били подпалени няколко коли. Полицията е започнала разследване.

Премиерът на Швеция е изненадан от Тръмп

От друга страна шведският премиер Стефан Льовен изрази учудване от неотдавнашното изказване на Доналд Тръмп за Швеция.
В събота президентът на САЩ направи връзка между масовото пристигане на имигранти в страната и насилието, което уж нараства там.
„Аз, както предполагам много други хора, бях изненадан от коментарите за Швеция през уикенда“, заяви Льовен, цитиран от Франс прес.
Думите му са най-представителната официална реакция на думите на Тръмп.
„Имаме възможности, имаме предизвикателства, работим по въпроса всеки ден. Смятам обаче, че всички трябва да поемем отговорността си да използваме фактите правилно и да проверяваме всяка информация, която разпространяваме“, заяви Льовен на пресконференция по друг повод.
А самият Тръмп, независимо, че вече сгафи, отправи нови критики към имиграционната политика на Швеция.
„Медиите на ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ се опитват да кажат, че широкомащабната имиграция в Швеция е нещо много хубаво. НЕ!“, написа президентът в Туитър.

„Daily Express“ пък информира, че шведските данъкоплатци ще видят увеличения в приноса им, за да се справят с цената на европейската бежанска криза. Също така, че тези, които се нуждаели от държавна социална помощ можело да бъдат принудени на съкращения, ако не бъдат осъществени реформи.

Доклад разкрива, че им отнемало на повече от половината от мигрантите средно около 9 г., за да си намерят работа в страната.

Явно шведите не се чувстват виновни, че трябва да работят, за да плащат за добрия живот на тези примати. Нещо подобно на това с българските гои в България и циганите.

В една шведска статия, политиците казват, че интеграцията не работи. И казват там, че трябвало още да бъде направено, защото имало сериозен проблем със справянето, с престъпността в Швеция.

Няма повод за аларма.

Вижте, въпреки че мигрантите стрували една камара пари и интеграцията не работила, в действителност това, което се казва в Швеция от политици и една камара организации е, че това, кризата, била нещо добро за икономиката. Причината за проблема бил в това, че местните шведи трябвало да работят много повече, за да имало достатъчно пари да се плаща на тези мигранти. Логично, нали?

А бе, в крайна сметка шведите ще трябва да работят по 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, защото това ще бъде единственият начин да се поддържа неограниченото благосъстояние на ислямската зависимост, завинаги.

А-ха, и всеки бял работещ 24/7 е въплъщение на оптимизираната икономика.

http://www.express.co.uk/news/world/768996/Sweden-European-Migrant-Crisis

Anony, 20.2.2017

Би Нюз

http://www.bnews.bg/article/223023-tramp_pozna_bezreditsi_izbuhnaha_v_stokholm

Европа

More in Европа

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024