Политика

Джасим, който нарече Левски „л…йно“, циври във фейса, че непознат му нанесъл „тежки удари в тялото и краката и крещял немислими заплахи“! СНИМКА

Джасим, който нарече Левски „л…йно“, циври във фейса, че непознат му нанесъл „тежки удари в тялото и краката и крещял немислими заплахи“! СНИМКА

1490289605-1-13155170
Безродникът Емил Джасим, който плюеше Левски, циври във Фейсбук, че някой го пребил. Даскалът по история, който е и програмен директор на „Център за образователни инициативи“, както и кандидат за депутат от „Да България“ и откровен соросоид, се ожали лично във фейсбук профила си.
Ето какво написа: „Днес съвсем наистина ме нападна непознат. Нанесе ми тежки удари в тялото и краката, докато крещеше неммислими заплахи. Имам и видео, което успях да спася, въпреки желанието на лицето да ми отнеме телефона. Сега отивам към Съдебна медицина, след като дадох показания в 4-то РУ на СДВР. Болят ме много единия крак и стомаха. Дано всичко е наред и няма тежки поражения. Очаквам МВР и прокуратурата да накажат нападателя, който е задържан, с цялата строгост на закона. Да, езикът на омразата винаги води до физическо насилие и болка“.
1490289486-1
Скандалът с Емил Джасим се разрази покрай коментарите му за Васил Левски. В навечерието на Националния празник 3 март, в интернет масово се разпространява видео, заснето на 12 декември 2014 г. В лекция на форума TEDхBG субсидираният от компрометираната фондация “Америка за България” преподавател в български училища Емил Джасим иронизира основни моменти от българската история в лекцията си, озаглавена “Абсурдите във възприемането на българската история”. Джасим буквално се подиграва с историческия подвиг на Цар Симеон Велики да разпростре границите на Велика България на три морета.
Основен момент в 15-минутната лекция заема желанието на “грантаджията” да развенчае мита за нетолерантността на Османската империя. Изключително манипулативно, Джасим обяснява пред аудиторията, че в началото на 19-и век Османската империя позволява изграждането на два християнски храма в град Елена, което едва ли не трябва да се възприема като изключително хуманен акт.
Последователят на Христо Иванов посочва, че Левски дори измествал комиксовите герои. Паметникът на Апостола в родния му град Карлово заблуждавал децата, че Васил Левски бил “супер герой, който имал за домашен любимец лъв.” Джасим не пропуска да опише българския национален герой като леко закръглен.
Джасим дори си позволява пред аудиторията да нарече Васил Левски – “л…но”! Разбира се, за да избегне обвиненията, Джасим изрича гнусната обида по адрес на Апостола, като се позовава на “реален” диалог между децата на негови приятели. Интересно как храбреца Джасим хем го бият, хем снима в тази комична инсценировка. Да се чудим как камера на bTV уж случайно не се е появила, за да заснеме „зрелището“.

БЛИЦ

Политика

More in Политика

geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024