Европа

Еврочиновникът Юнкер плаши с нова война на Балканите, ако „ЕС престане да съществува“! Виновни ще бъдат…

Еврочиновникът Юнкер плаши с нова война на Балканите, ако „ЕС престане да съществува“! Виновни ще бъдат…

юнкер
Съществува опасност от нова балканска война, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, пише британският в. Файнейшъл таймс, цитиран от novini.bg.
Еврочиновник номер 1  разкри в интервю пред лондонското издание подробности от срещата си с американския вицепрезидент Майк Пенс в Брюксел през февруари.
„Бях неприятно изненадан и много изнервен от ентусиазма на Доналд Тръмп, с който той говори за Брекзит (Излизането на Великобритания от Европейския съюз). Тогава предупредих моя събеседник, че такива думи може да да имат негативни последици за съдбата на Стария континент. Посочих на господин Пенс, че окуражаването на други страни да напуснат блока е опасно и на тази политика трябва да се сложи край. Това може да доведе до разпадане на блока“, предположи бившият премиер на Люксембург.
„В случай че ЕС престане да съществува, на Балканите, най-вече в западната част на европейския полуостров, може да избухне нова война“, каза още Юнкер.
„Ние няма да можем да подкрепяме Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия и Черна гора по техния път към Европа“, каза още той. Председателят на ЕК заяви, че позицията на Белия дом се държи на непознаване на сложната и противоречива история на Стария континент, допълва сръбското радио Б92.
Нищо подобно, господин Юнкер! Объркал си рейса….. ЕС отдавна гледа как обстановката на Балканите става все по- сложна. Войната по-точно е на прага. Държавите са зле във всяко отношение. Да уточнявам ли по чия вина?! Не е по вина на Русия. Категорично не.
ОТ ФОРУМИТЕ:
Тия съвсем го подкараха по холивудски. Плашат с войни, все едно Балканите са им някакъв полигон. Който му се участва в тези постановки да си залага главата, но да си знаете, че да запалиш Балканите не все едно да направиш изкуствена гражданска война в Украйна или Близкия изток. Ще горите и вие западняци лицемерни.
„Юнкер направи черна прогноза: Нова война на Балканите, ако загине ЕС!“ Според този пияндур нема живот ни преди,ни след измисленото му „съюз“ така ли ;-)))) та нали всички каши вие ги забърквате бе юнкерчо,кво се правиш на алтав…

http://www.blitz.bg/svyat/yunker-napravi-cherna-prognoza-nova-voyna-na-balkanite-ako-zagine-es_news498638.html

Европа

More in Европа

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024