Благотворителност

Покъртително писмо на една майка до политиците в навечерието на вота разтърси цяла България!

Покъртително писмо на една майка до политиците в навечерието на вота разтърси цяла България!

МАЙКА-ВОТ1489749528-fwgw
Писмо до бъдещите депутати и омбудсмана на Република България Мая Манолова от майките, минаващи през Ада. Една българска майка – Светлана Зашева трогна хиляди в социалните мрежи със смразяващата си публикация. Препечатваме я без редакторска намеса:
До всички приятели, до всички майки, като мен самата… минали и минаващи през Ада! До всички дарители! До всички тях, до Омбудсмана на Република България!
И разбира се до всички настоящи и кандидат-политици! Но, ще очаквам да видя дали има още майки, дарители, заставащи зад това искане за промяна, което вече е внесено, като предложение-молба и имаме уверение, че се работи усилено по това?
МОЛЯ, тези родители, които са с приключили кампании или текущи, но одобряващи това искане в името на децата и младите хора да се впишат в коментар с име на детето и своето име!
В малка България децата не са “излишни“ !!! Дарителите нямат само задължения, имат и права! И едно от тях е да знаят, че всеки дарен от тях лев ще спаси човешки живот!
Добър ден, г-жо Манолова!
Вие сте социално ангажирана, и може би точно това е причината да се обърнем към Вас. В тези редове ще прочетете нещо, което смятаме, че Вие като Човек ще разберете и ще подкрепите. Писмото ни е една огромна молба към Вас, но е изпълнено с надежда и вяра.
Всеки ден по медиите и в социалните мрежи гледаме апел за помощ за нечий живот. Имаме Фонда за лечение на деца, както и Комисията за лечение в чужбина, но са хиляди дарителските кампании. Българинът е добър и състрадателен Човек!
Отделя от залъка на своето дете, за да живее друго. Това е прекрасно, говори добре за нас като нация. Но за съжаление не само болният има права и трябва да е защитен, това важи и за дарителя. Понякога, да не кажа 80% от тях, това са хора, отделили скромни суми според възможностите си и въпреки трудните времена отделят от малкото, което имат, за да дарят здраве и живот. Дарителска сметка невинаги има всеки нуждаещ се. Това не е редно!
Също така не е редно след приключване на една кампания остатъкът от тези сметки да минават, да се преобразуват в разплащателни. На фона на толкова нуждаещи се, които нямат възможност с лични средства да се лекуват, това е недопустимо! В много от случаите болните, техните близки даряват тези средства, или част от тях на други “просяци за здраве“.
Всичко опира до съвест и добра воля. Но като хора, които също помагаме, доколкото е възможно, бихме искали да знаем, че всеки дарен лев, ще бъде използван само и единствено за здраве и живот. Ако се замислим колко отделя Фонд за лечение на деца годишно, и колко набират кампании с лични и дарителски сметки, мислим, че е редно като една европейска страна да имаме и “култура“ на даряване. Това лесно може да се промени, но не и от хора като нас, а именно от човек като Вас.
Това може да се постигне само ако се променят условията в дарителските договори при откриване на сметката. Достатъчно е да бъде вписано само едно условие. Простичко, но ясно условие, че след пълно излекуване или при лош изход от лечение, средствата да се използват само и единствено за дарения по други дарителски кампании със същите ясни условия! Някои банки вече имат това условие и това спестява на други болни просията. Така те получават шанс – шанс за здраве, за живот.
Не болестта е страшна, страшно е времето, което в повечето случаи се оказва недостатъчно, за да се набират лев по лев огромните суми. Също така, както Фонд за лечение, така и Комисията за лечение на възрастни към МЗ да имат право да получават актуална информация каква е набраната сума по тези сметки. И когато е кандидатствано във Фонда или Комисията, да се доплаща само лечението, недостигът по сумата.
Вече сме опитвали да постигнем резултат в тази посока, но сякаш не се отделя достатъчно внимание на един толкова сериозен проблем. Наричаме го проблем, защото е такъв!
Това искане не е просто от един човек! Ще се изненадате, но зад него седят и майки на деца минали и минаващи през този ад, наречен – РАК, като ясно подчертават, че кампания стартират с едничката цел да спасят живота на децата си, но остатъкът, постъпил по тези сметки трябва да се използва само и единствено за здраве и живот!
Застават:
Родителите на Бети – Анелия Радевова- Димитрова Родителите на Валентин Зашев – Светлана Зашева Родителите на Стефи – Ваня Станимирова Родителите на Зарина – Бистра Борисова Съпругата на Димитър Йовов – Мина Йовова Родителите на Васил Вълчанов – Веси Вълчанова Родителите на Валери Гръчков – Виделина Гръчкова Лидия Немигенчева – майка на малко небесно ангелче Ваня Петкова – майка на малкия Йоан Кръстев Ваня Гарова – майка на Коста Архондакис Майката на бебчо Дилян – Даниела Йорданова Христина Христова – майка на Габриела Гатева Борислава Владимирова – майка на Борис Владимиров Родителите на Константин Митрев Милка Кръстева – майка на Ивелина Димитрова И много други родители, готови да се срещнат с Вас и да обсъдят този наистина жизненоважен проблем, както и дарители. С уважение: Дарители и родители на деца преборили и борещи се за живот!

Източник: Флагман бг

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/obshtestvo/edna-blgarska-mayka-raztrsi-tsyala-blgariya-s-pokrtitelnoto-si-pismo-do-polititsite-v-navecherieto-na-vota_news496638.html

Благотворителност

More in Благотворителност

phpu9wegm_559x345

Самотният баща Светлозар Дончев с ново, разтърсващо послание: Усещам, че моят край наближава

октомври 21, 2023
991-ratio-martin-beshkov-800x445

Добрият пример: Младеж, извадил Богоявленския кръст, дарява наградата си за лечение на дете

януари 14, 2023
roditeli-dariha

Родители, изгубили дъщеричката си, дариха 130 000 лева за детска линейка

декември 28, 2022
dimi-Copy-1024x755

Семейството на малкия Дими се бори да върне усмивката му: Нека помогнем

февруари 15, 2022
1644179371sakaliev

Стойко Сакалиев разтърси мрежата: Дъщеря ми е болна от много рядък вид рак!

февруари 6, 2022
big_6689

54-годишна жена, изкарала Ковид, има молба към всички – не иска много

януари 28, 2022