Русия

От Москва: Русия хем се меси в чужди избори, хем ако спечели „който трябва“, темата за намеса изчезва!

От Москва: Русия хем се меси в чужди избори, хем ако спечели „който трябва“, темата за намеса изчезва!

МОСКВА20150717.yljkvcohau
Темата за намесата на Русия в изборите в европейските държави е абсурдна. Това заяви пред ТАСС заместник-министърът на външните работи на РФ Алексей Мешков, цитиран от БГНЕС. Той коментира информациите за предполагаемо участие на Москва в изборния процес в редица страни – членки на ЕС.
„Темата за руската намеса в едни или други избори в европейските страни присъства постоянно и това говорене вече уморява. Ако нашите колеги смятат, че Русия се е намесвала и е постигнала конкретни резултати, то тогава можем да заявим, че всички избори, независимо от това как приключват в която и да е европейска страна, са резултат от руската намеса“, каза Мешков. Но в случай на поражение на партията, която е за сътрудничество с Русия, тогава вече никой не говори за руска намеса.
„Набива се на очи ситуацията след изборите в Холандия и България. Никой и дума не говори за руска намеса“, подчерта руският заместник външен министър.

Настроенията на българския електорат не се вписват в примитивната схема, където за основни критерии служат „проевропейските“ и „проруските“ настроения. Това пък твърди президентът на Центъра за стратегически комуникации Дмитрий Абзалов пред РИА „Новости“ в понеделник (27 март) в статия, посветена на неделните парламентарни избори у нас.

По данни на ЦИК на базата на 100% от преброените гласове, в бъдещото народно събрание място ще намерят пет политически партии – ГЕРБ, които печелят вота с 32,65%, БСП с 27,20%, „Обединените патриоти“ (ОП) с 9,07%, ДПС с 8,99%, и „Воля“– с 4,15%.“Социологическите проучвания показват, че повечето българи продължават да се стремят към европейското семейство – друг въпрос е, че резултатите от интеграцията в него често ги разочароват“, смята Абазов.

„България не получи от ЕС същите преференции като Полша, да речем. Българите бяха изправени пред скок на цените и тарифите, пред прекратяването на изгодни за страната проекти като „Южен поток“ по волята на Брюксел. Въвеждането на европейските технически регламенти доведе до съкращаването на редица производства. Руските контрасанкции удариха селското стопанство. В резултат на изострянето на разногласията между Брюксел и Москва пострада и туристическият сектор“, изброява анализаторът.

Според него именно тези разочарования и несбъднати очаквания са причина за противоречивото волеизявление на електората, който през ноември миналата година избра кандидат, смятан за проруски, а четири месеца по-късно гласува за „проевропейска“ партия.

БЛИЦ, Руски дневник

http://www.blitz.bg/svyat/rusko-mvnr-izleze-s-dosta-interesna-informatsiya-za-sledizborna-blgariya_news499902.html

More in Русия

1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024