САЩ

Параноя без край! Джон Маккейн заподозря „Уикилийкс“ във връзки с Русия!

Параноя без край! Джон Маккейн заподозря „Уикилийкс“ във връзки с Русия!

маккейн511954_original

Републиканският сенатор и председател на Комисията по отбрана в Конгреса на САЩ Джон Маккейн твърди, че има „очевидна връзка“ между Русия и организацията Wikileaks, сообщи РИА „Новости“ в сряда (8 март), като цитира Washington Examiner.

„Не мога да го твърдя със сигурност, но е очевидно, че Wikileaks е свързана с Русия“, отвърна сенаторът на въпрос дали, според него, Москва има отношение към изтеклите на сайта на организацията секретни документи на ЦРУ.

В защита на своята позиция Маккейн приведе факта, че бившият сътрудник на американските спецслужби и информатор на „Уикилийкс“ Едуард Сноудън живее в Русия.

Попитан дали вижда евентуална връзка на Русия с публикациите на „Уикилийкс“, Маккейн отвърна с ирония: „Не, разбира, се че няма. Това е направено от някой, който седи в мазето на дома си по бельо, пушейки цигара“.

Преди ден „Уикилийкс“ публикува над 8 700 документа, взети от Центъра по киберсигурност към Централното разузнавателно управление на САЩ, базиран в щаб-квартирата на ЦРУ в Ленгли.

Публикуваните данни позволяват да се надникне в „кухнята“ на кибершпионажа. Документите разкриват, че ЦРУ е разработвало злонамерени програми, които позволяват следенето на хора с помощта на мобилните телефони, в това число iPhone-ите или смартфоните с Android. Телевизорите Самсунг също се ползвали като подслушвателни устройства.

Руски дневник

САЩ

More in САЩ

Image_17810205_40_0

САЩ: Има вероятност да влезем в конфликта между Русия и Украйна с наши военни

май 6, 2024
байдъъън

Der Spiegel разтърси света с огромна бомба за Байдън!

май 6, 2024
ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024
хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024
1010x570

Тъкър Карлсън нарече думите на Байдън, че Украйна може да спре Русия „бълнуване на луд“

март 8, 2024