Политика

Поптодорова обвини Държавна сигурност, че стои зад скандала с кражбата й на летището! Била „изцяло клинично здрава“!

Поптодорова обвини Държавна сигурност, че стои зад скандала с кражбата й на летището! Била „изцяло клинично здрава“!

луда5e_zdcjit

Бившият посланик в САЩ, която бе заловена с откраднат крем на летището в Полша, обяви, че зад този случай стои Държавна сигурност.

 

„Съдейки по източниците за тази поредица от лъжи, мога да направя обосновано предположение, че това са онези бизнес интереси, които отказват да следват върховенството на закона. Аз отказах да им дам легитимация в САЩ“, обяви Поптодорова пред Нова телевизия.

 

Според нея медиите без никакви доказателства са дали думата на бивши служители на ДС, което дълбоко разстроило нейния съпруг. Дори се появили и слухове, че тя ще посегне на живота си.

 

Поптодорова заяви, че от 1990 година е била последователен привърженик и единствената от левицата, която навремето е участвала в Атлантическия клуб. „Последователно съм защитавала тази посока, включително и членството ни в НАТО. Бях единствената от БСП, която правеше това“, допълни тя.

 

„Друга лъжа е, че съм част от номенклатурата и за това съм получила този пост. Никога не съм имала пост. Това, че съм била преводачка на Тодор Живков, ме вкарва в тази номенклатура. В целия ни род няма нито един даже обикновен член на БКП. Аз попаднах в друг оборот по силата на моите професионални умения. Винаги съм знаела, че с този кръг няма да получа висока позиция, а и не съм имала. В Народното събрание бях просто депутат, защото аз изразявах лицето на широко съсловие. Аз не бях предложена за посланик в правителства на левицата“, подчерта Поптодорова.

 

По повод оставката от Американския еврейски комитет тя каза, че това е единствената организация, която избра да излезе в геополитически план. „В момента, в който мой приятел ми каза, че са излезли тези три реда в полско изднание, а след това и в Риа Новости, аз знаех какво да направя. Вие как си представяте аз да стоя на пресконференция при откриване на новия офис в Полша. Никога обаче не са ми искали оставката“, каза още тя.

 

„Аз съм направила възможно най-много за моята държава, аз съм създала корпуса на почетните консули в САЩ, аз съм създала мрежата от български училища. Нямам нужда от реабилитация. Ако моята държава иска, може да ме ползва. Аз няма да го забравя никога, семейството ми също. А ми се иска приятелите да го забравят. Обществото по-лесно минава през такива случаи. Аз не съм сторила никаква щета на своята държава, аз само съм давала и моята държава винаги може да бъде горда с това, което съм дала“, допълва бившата преводачка на Тодор Живков.

 

Поптодорова е убедена, че зад този случай стои Държавна сигурност и всичко това се случва, защото е засегнала интересите на определена групировка, която обаче така и не назова.

„Нямам никакво физическо или друго заболяване. Аз съм изцяло, клинично здрава. Нямам никакви лечения в или извън клиники. Това беше беше активно мероприятие, специално подхванато за целта, за да ме срути психически като публичен оратор по теми, които очевидно не са в интереса на тези, които са го замислили. Отново тези тъй наречения сведения тръгват от бивши служители на Държавна сигурност – без място, без време, без конкретика”, подчерта тя по повод коментарите след инцидента, че е клептоманка.

Поптодорова коментира и оставката, която подаде от поста си на ръководител на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет.

Оставката ми от там беше мое лично решение. Имам документалните доказателства за това, че не са ми искали оставката. В момента, в който мой приятел ми се обади и ми каза, че са излезли два реда в полското радио и 32 минути по-късно новината е подета от РИА Новости, аз знаех какво трябва да направя. Никога не бих нанесла щета на тази организация”, обясни тя.

И допълни, че едва ли ще остане без работа. Вчера дори съобщи, че вече е получила предложение от Соломон Паси.

А интересно какво работи самият Паси…

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Elena-Poptodorova-obvini-Darzhavna-sigurnost–che-stoi-zad-sluchaya-s-krazhbata-y-na-letishteto/122519/2/0

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024