Европа

САМОРАЗПАД! ”Голямата четворка” се обяви за ЕС на няколко скорости и „диференцирани сътрудничества“!

САМОРАЗПАД! ”Голямата четворка” се обяви за ЕС на няколко скорости и „диференцирани сътрудничества“!

5e_7gi2wk
Лидерите на четири големи страни-членки на Европейския съюз се обявиха за Европа на няколко скорости.
Лидерите на четири страни членки на ЕС – Франция, Германия, Италия и Испания – пледираха за Европа на няколко скорости, което би позволило на някои страни членки да напредват по-бързо от други.

Това стана на мини среща на върха в двореца Версай край Париж, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
Фактически се получава ЕС 1,ЕС 2 и ЕС 3,в който е и България,в ролята на слугинаж на предните два ЕС-а!
„Единството това не е еднаквостта“, заяви френският президент Франсоа Оланд, домакин на тази среща на върха, на която дойдоха Ангела Меркел, Мариано Рахой и Паоло Джентилони.

„Това е причината, поради която пледирам за нови форми на сътрудничество, за нови проекти, за онова, което се нарича диференцирани сътрудничества“, каза Оланд преди началото на работна вечеря с останалите четирима лидери.

Работната вечеря последва мини срещата на върха. Според него няколко страни могат да вървят напред по-бързо и по-далеч в области като отбраната, като еврозоната чрез задълбочаване на европейския икономически и валутен съюз, като фискалното и социалното хармонизиране, като културата или политиката за младежта.

Оланд добави, че ще става дума за по-бърз и по-силен напредък на няколко страни, без други да са отстранени, но и без други да могат да се противопоставят.

Лидерите на четирите страни ще се срещнат с европейските си колеги в четвъртък на срещата на върха на ЕС в Брюксел – нов етап преди срещата на върха на 25 март, на която се предполага, че ще бъде даден нов импулс на европейския проект.

Според Ангела Меркел европейците трябва да имат куража да приемат, че някои страни напредват по-бързо от останалите, без този процес да бъде възпиран от онези, които са закъснели. „Но трябва да можем да вървим напред“, каза тя.

Италианският премиер Джентилони пледира за един по-интегриран Европейски съюз, но с различни нива на интеграция.

Испанският му колега Рахой пък просто каза, че Испания е склонна да стигне по-далеч в интеграцията с всички, които искат да я продължат.

ОТ ФОРУМА:
Нямате държава, нямате икономика, нямате енергетика и пр. , но имате ЕС на скорости! За чии, ви беше този ЕС – живеете по бедно и от турско.
Парадоксите на историята на политическото безумие:
На снимката, четири политически трупа зоват за „диференцирано сътрудничество“ и казват, че „единството не е в еднаквостта“.
Е, да подобни „сътрудничества“ предизвикаха доста войни в Европа през миналото столетие. Е, да самите тези на снимката огелпиха ЕС опитвайки се да наложат „еднаквост“ на религии, култури и нации.
Към естествения си край – разпадането на ЕС. Но за това са виновни в огромна степен и тези на снимката. Най-много – Меркел, естествено. ЕС е общност. А обществото не може без толерантност и либерализъм. Но когато те станат толерастия и либерастия, обществото е обречено и загива – тези ракови образувания го убиват.
Драги ми велики четворковци! Имам едно питане към Вас – малко е, но от сърце. Започнахме присъединителни програми към ЕС още през 2000 година. Преди това народът беше горе долу ок, с малки изключения – лукановата и Жан Виденовата зима. От там нататък нещата тръгнаха в друга насока – имаше изравняване на стандарти – в индустрията, земеделието, туризма и като цяло във всички аспекти на икономиката. Задължихте ни да затворим евтините си източници на електроенергия – блоковете на АЕЦ, заради неясните ви директиви Белене все още е на кота нула, изпуснахме възможността да сме разпределители на природни ресурси – газ и нефт за цяла Европа!
За това СЕРСЕМИ такива, с удоволствие, но аз, като гражданин на република България изисквам от нашите политици да ви пратят сметката с косвените вреди, които сте ни нанесли. Лептата в ЕС си я внасяме, така, че и магистралите не са ни без пари от ЕС. Така, че щом ще ни третирате като н-то качество хора, моля, платете си за това! Една груба сметка ми се връзва, че преките загуби са от порядъка на 15-20 милиарда евро, а косвените от около 800 милиона евро на година транзитни такси. Дайте парите, и си гледайте хаира!
Dir.bg

Европа

More in Европа

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024