Политика

СЕИР! Със скандал започна срещата с румънската прокурорка Кьовеши, не пускат евродепутата Николай Бареков!

СЕИР! Със скандал започна срещата с румънската прокурорка Кьовеши, не пускат евродепутата Николай Бареков!

бареков1489653545-67267-660-370
Истински сеир се разигра на дискусията, организирана от Върховния касационен съд (ВКС) с Лаура Кьовеши, главен прокурор на румънската Национална антикорупционна дирекция. Организаторите на събитието, чийто началник е шефът на ВКС Лозан Панов, отказват да допуснат евродепутатът Николай Бареков. Вероятно служителите са получили предварителни инструкции на събитието да бъдат допускани само удобни за организаторите му лица от соросоидните среди.
„Пуснете ме, депутат съм. Винаги ме пускат“ е казал Бареков, но призивът му е останал без уважение. Обстановката е изключително нажежена, защото по този начин се бави събитието. Журналистите, които са затворени в залата чуват как евродепутатът тропа на вратата и крещи“Аз съм невъоръжен“.
Припомняме, че още вчера той публикува съобщение на фейсбук профила си, в което заявява, че ще отиде на дискусията.
панов1489653641-thumbnail-dsc-5243-resized-1pagespeedcemipjdwmyrq
„Утре канен-неканен смятам в качеството ми на гражданин и европейски депутат да посетя сбирката на Лозан Панов (председател на ВКС – б.р.) и госпожа Кьовеши. Ще задавам и въпроси. Какво прави един съдия в политиката? Защо един съдия става слуга на олигарси и бандити? Как един съдия ще бори корупцията, докато адвокатства на крадци и корумпирани типове? Понеже Лозан Панов е станал Лизан Прокопиев, аз ще питам гостенката – госпожа Кьовеши. Странно, ако един прокурор като нея идва на гости на един съдия, пък главният прокурор утре и той като мен е… непоканен. Кьовеши не се ли интересува от сигналите до Главна прокуратура за корупция по високите етажи и обвиненията на олигарси и министри, които по-нататък съдът и Лозан ще оневинят, както винаги“, написа снощи във фейсбук профила си Бареков.
Реакция имаше и от журналистката Илиана Беновска, която изпрати отворено писмо, в което посочи, че подобна развръзка не е изключена. Само преди дни Бареков написа писмо до Лозан Панов, в което изтъкна: „Обръщам се към Вас по повод форума с участието на Лаура Кьовеши и предвид сериозните обществени настроения и опасения, че сте се замесили в политическите борби в България, както и че сте взели страна в предизборната кампания, като сте станали слуга на една олигархична формация, спонсорирана от обвиняем от българската прокуратура, който в най-скоро време ще бъде и подсъдим във вашия съд. Както добре знаете, императивна норма на закона гласи, че при осъществяване на Вашата дейност е недопустимо да извършвате политическа дейност, както и да членувате в организации или да извършвате дейности, които засягат независимостта Ви.“
блиц

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024