Европа

УЖАС БЕЗ КРАЙ! Извънредно от Париж: Евакуират летище „Орли“, чуват се изстрели! Принц Уилям и Кейт са в града (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

УЖАС БЕЗ КРАЙ! Извънредно от Париж: Евакуират летище „Орли“, чуват се изстрели! Принц Уилям и Кейт са в града (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

20150627.zluwbsjaww
Евакуираха летище „Орли“ в френската столица Париж. Става дума за произведени изстрели след като непознат човек се е опитал да изтръгне оръжието на патрулиращ в аеропорта войник, съобщава изданието „Мирър“. Войник е стрелял по човекът, който е бил задържан по-късно от силите за сигурност. Полицията е евакуирала летището, за да търси евентуални съучастници или експлозиви. По-късно нападателят обаче е обявен за мъртъв. Пътници споделят, че изстрелите са се чули от южния терминал не летището към 8:30 сутринта (френско време). На хора, които имат полети по-късно, е казано да стоят далеч от летището. Говорител на летището пък сподели в „Туитър“, че на мястото наистина се провежда полицейска операция и призова всички хора да спазват инструкциите за сигурност.
Наблюдателни французи съзряха ужасяваща връзка между стрелбата на парижкото летище „Орли“, което е второто по големина в страната, и визитата на принц Уилям и съпругата му Кейт в града. В момента кралските особи са отседнали в резиденцията на британския посланик от Британското посолство.
Те трябва да се срещнат с президента на Франция Франсоа Оланд, както и с оцелели зрители, които са били в концертната зала „Батаклан” по време на терористичното нападение от 2015, и с хора, преживели атентата с камион в Ница миналото лято.
Междувременно стана ясно, че успоредно с напрежението на летището се е случил и друг инцидент в предградието на Париж – Сен. Мъж стрелял по трима полицаи, единият е ранен. Полицаите за момента твърдят, че няма връзка между двата инцидента, информира Нова телевизия. Припомняме, че преди минути пък мъж откри стрелба на летище „Орли“, след като изтръгна оръжие от патрулиращ войник. Нападателят е бил застрелян от полицаи и е починал от раните. Пътниците са евакуирани, има анулирани полети.
БЛИЦ… ВИДЕОТО – ЧРЕЗ ТОЗИ ЛИНК:

http://www.blitz.bg/svyat/izvnredno-ot-parizh-evakuirat-letishche-orli-chuvat-se-izstreli-obnovenavideo_news496851.html

Европа

More in Европа

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024