Коментари

Фейсбук за провала на „автентичните“ десни: Подайте си моментално оставките, политически пикльовци!

Фейсбук за провала на „автентичните“ десни: Подайте си моментално оставките, политически пикльовци!

reformatori
Граждани призовават в социалната мрежа – дайте възможност на мислещите демократи за ново обединение

Иван Ибришимов, журналист, секретар на президента Република България Петър Стоянов:

Честито на ГЕРБ и както се казва – дупе да им е яко. Колкото до лидерите на отломките от дясното казвам: Подайте си моментално оставките! Мислите се за политически мъже, а сте политически пикльовци.Единното дясно щеше да е поне трета политическа сила. Вашите вождистки амбиции за сетен път позволиха на „здравите сили да надделеят здравия разум.“ Вие си мислите, че историята започва и свършва с вас. Не е така. Моето поколение писа историята между 1989 и 1997 г. и остави следа. Борихме се, биха ни, бихме ги. Вие, пикльовци, се изпикахте на постигнатото. Пикльовци – подайте си моментално оставките, ако поне малко чувство за чест и срам ви е останало! Освен червени, явно има и други боклуци. Направете крачка назад и дайте възможност на мислещите демократи за ново обединение!

 Александър Йорданов, бивш председател на Народното събрание:

Оставката на Радан Кънев би била добро начало за реални стъпки към дясно обединение. То ще е необходимо много скоро.

Бетина Жотева, журналист, член на медийния регулатор:

Предполагам, че никой не се е съмнявал в победата на ГЕРБ на тези избори.

Предполагам също, че останалите десни са се наиграли на величие, едостижимост и деление!

Васко Начев, енергиен експерт:

Ще има ли някои от трите формации НР ДАБГ и РБ2, които да поемат отговорност за неадекватното си поведение, поставяйки собственото си его над елементарните правила при водене на битки или по-скоро ще пребоядисат жълтите павета в друг цвят, но не и да чуем подобно нещо… А ако недай си боже има такива, то нека не започват с обяснения, че другите са виновни!

Тодор Токин, журналист:

Изводът – веднага оставка на Радан и разформироване на ДСБ – най-вредната партийка в дясно! Срам го е да се яви по ТВ, на следпоследно място е в т.нар. лидерска битка в 25 МИР в София, на енто място в родната Варна! Жалко, че завлече толкова качествени хора със себе си. Надявам се те самите да изтрезнеят и да го изхвърлят!

 Виолета Радева, журналист:

На 26 март в студиото на БНТ някой обяви трите бутикови партии, заявяващи, че са „десни“, като „градски“, а водещият допълни, че били партии на „умните“.

Така ли е?

Трябва ли да си много умен, за да разделиш на ТРИ ЧАСТИ един много ограничен твърд електорат и малкото си симпатизанти и да мислиш, че ще попаднеш в парламента, където реално можеш да влияеш върху управлението на държавата?

Трябва ли да си много умен, за да избереш и да вървиш след лидери, които са или невъзпитани, истерични, въртящи се като цигани-калайджии, или са самомнителни, високомерни и егоцентрични?

Трябва ли да си много умен, за да си противоречиш: уж се обявяваш за „автентично десен“ и се бориш да привлечеш този сегмент от потенциалните си избиратели, хем заявяваш, че не си „нито ляв, нито десен“?

Трябва ли да си много умен, за да не разбираш, че като разцепиш на три един и същ електорат, си АУТ от мястото, където реално гласът ти може да се чуе?

Трябва ли да си много умен, за да не си даваш сметка, че като разцепиш на три единния си електорат, обслужваш БСП, обслужваш онези, които заявяват, че пътят ни не е с Европейския съюз и с НАТО?

ДА!

Изглежда за много десните, за много красивите, за много образованите, за много умните няма нищо по-умно от това да бъдат ПАТЕРИЦА на ЛЕВИТЕ, разпилявайки 10-12 % от гласовете на хора с наистина десни убеждения!

Честито да им е! Справиха се блестящо!

Корнелия Нинова трябва специално да ги поздрави…

Фактор БГ

http://www.faktor.bg

Коментари

More in Коментари

qvor-dachkov-e1486391023192_1746892204914951909_big

Дачков коментира Волгин по „Панорама“: Това е единствената мотивация при 100% от кандидатите

май 11, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024