САЩ

В САЩ се състоя протест срещу лъжите и фалшивите новини на „Ню Йорк таймс“!

В САЩ се състоя протест срещу лъжите и фалшивите новини на „Ню Йорк таймс“!

4481149

Протестна акция се проведе в събота около щаб-квартирата на американското издание  The New York Times в Манхатън. Участниците настояха изданието да спре да разпространява лъжлива информация за Русия и Сирия, предаде присъстващ на демонстрацията.

Изморихме се от «фалшиви новини»

В мероприятието взеха участие няколко десетки човека. То бе организирано от международния  Институт «Шилер» и един от филиалите на «Чаената партия» в Ню Джърси.

Протестиращите настояват изданието да спре публикуването на «фалшиви новини», главно такива, които касаят твърдения за намесата на Русия в американските избори и обвиненията към властите на Сирия за употребата на химическо оръжие.

Участниците в акцията носеха плакати с лозунги: «»The New York Times иска война с Русия», «Четете новата лъжа — тя е същата, каквато и старата лъжа», «The New York Times -това са фалшиви новини».

Протестиращите разпространяваха печатни материали, в които се казва, че вестникът действа ръка за ръка с тези, които се опитват да не се допусне пълноценно сътрудничество между САЩ и Русия.

Неудобните факти

По време на акцията говори един от координаторите на Шелоровия институт Денис Спид. Той припомни, че преди началото на Втората световна война  The New York Times е публикувал материали, в които се говори положително за Адолф Хилер. Спид подчерта още, че изданието е разпространявало лъжливи новини и за наличието в Ирак на оръжие за масово поразяване и затова носи отговорност за началото на войната в тази близкоизточна страна.

Протестиращите цитираха изводите на авторитетен американски експерт в областта на международната сигурност, професора от Масачузетския технологичен институт Теодор Постол. Той на база налични снимки и други данни доказва, че твърденията за употребата от сирийските власти на химическо оръжие в началото на този месец са очевадно лъжливи.

Ръководителят на филиала «Чаена партия» в Ню Джърси Франк Котън на свой ред подчерта по време на речта си, че The New York Times публикува несъответстващи на действителността материали за Сирия и Русия.

В частност, той изостри вниманието върху неотдавнашен коментар на страниците на изданието. Авторът на коментара поставя под въпрос необходимостта от участието на Вашингтон в борбата срещу Ислямска държава, защото твърди, че бойците оказват неизгоден за САЩ натиск върху властите в Сирия, а също Иран и Русия. Котън подчерта, че вестникът по такъв начин е за завземането на Сирия от екстремистите.

Средство за «промиване на мозъци»

 

Котън твърди още, че изданието традиционно публикува «фалшиви новини».

«The New York Times е много мощен инструмент за «промиване на мозъци», с помощта на който се разпространяват глобалистките възгледи. Изданието е срещу суверенитета на държавите, то е антируско, антиамериканско, антинародно».

«Изданието твърди, че Русия има общо с Тръмп, защото руският посланик се бил срещал с генерал Флин, но и хората на Хилъри Клинтън се срещаха с руския посланик. Това бяха предварителни консултации, това е диалог по повод проблемите и тяхното решаване»,  добави Котън. Той посочи, че изданието изкривява фактите, опитвайки се да представи ситуацията все едно Москва се намесва в изборите на страната на републиканеца.

Котън твърди, че акцията е само началото на протести, целта е да се заставят хората да мислят над рекламодателите, които сътрудничат на изданието.

«Целият свят чете това издание, — подчерта представителят на Шилеровия институт Даниел Берк. — Те се превърнаха в жалки прислужници на тези, които искат война и хаос. Изданието разпространява лъжи за Сирия. То в момента лъже така, както в миналото лъжеше за химическото оръжие в Ирак. Това е част от цинична и лъжлива кампания с цел смяната на режима в Сирия, това лесно може да прерасне в Трета световна война», подчерта Берк.

News Front

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нюз Фронт

More in САЩ

ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024
хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024
1010x570

Тъкър Карлсън нарече думите на Байдън, че Украйна може да спре Русия „бълнуване на луд“

март 8, 2024
980x551_1709115677_8262279738184632447_big

Проучване: Тръмп води с 5% на Байдън

март 3, 2024
28dc265efa154b77bf9604ea4253abba

Байдън си изпусна нервите и обиди жестоко Путин, Кремъл реагира: Думите му позорят само самите САЩ

февруари 22, 2024