Личности

Либералният Макрон: Ще накарам Путин да ме уважава! С нищо не съм длъжен на Русия, въпреки „неприемливото вмешателство“!

Либералният Макрон: Ще накарам Путин да ме уважава! С нищо не съм длъжен на Русия, въпреки „неприемливото вмешателство“!

tourisme-politique-france-730x430

 

Френският кандидат за президент Еманюел Макрон обеща да „накара Путин“ да го уважава, в случай че спечели изборите в интервю за френското издание „Jeune Afrique„, цитирано от РИА „Новости“.

Според Макрон той може да гарантира, че Путин „ще се отнесе към него с уважение“, благодарение на това, че „с нищо не е длъжен на Русия“. Бившият министър на икономиката заяви, че в хода на предизборната кампания имало „неприемливи случаи на вмешателство“.

В случай на избирането му, френският политик твърдо заяви, че е готов за диалог с Путин относно разрешаването на конфликта в Сирия и Украйна. По негови думи, ако „Русия изпълни своите задължения“, той и ръководството на Германия постепенно ще преустановят икономическите санкции и ще развият политическото и икономическото партньорство между Европейския съюз и Русия.

Макрон отбеляза, че Русия е „страна с велик народ, култура и история“, напомни, че Париж и Москва многократно са били съюзници. Въпреки това според него няма никакви причини на Русия да се позволяват „действия, които са в нарушение на международното право“.

Макрон твърди, че неговите съперници в президентската надпревара – Марин Льо Пен, Жан-Люк Меланшон и Франсоа Фийон, са „очаровани от Владимир Путин“. През февруари щабът му обвини телевизионният канал РТ и агенция „Спутник“ в разпространение на невярна информация за кандидата, но не представи никакви доказателства за това. Те дори направиха обвинения за „руска намеса“ в предизборната кампания на Макрон. Говорителят на руския президент Дмитрий Песков нарече твърденията „напълно неоснователно“, като отбеляза, че разпространението на подобни обвинения свидетелства за непрофесионализъм и русофобия от страна на автора им.

Руски дневник

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023