Личности

Оланд: Всички министри в пълна мобилизация за поражението на Марин Льо Пен!

Оланд: Всички министри в пълна мобилизация за поражението на Марин Льо Пен!

оланд0000131441-article3

Всички министри от правителството на Франция да се мобилизират срещу Марин льо Пен, призова френският държавен глава Франсоа Оланд. По думите му така ще се гарантира възможно най-тежката загуба за крайнодясната партия на втория тур от президентските избори в страната.

Оланд е помолил министрите „да се ангажират напълно в предизборната кампания, за да гарантират, че Марин Льо Пен има най-ниския възможен процент“, заяви говорителят му Стефан Ле Фол.Френският президент, който призова гражданите да гласуват за Еманюел Макрон, изиска от министрите за „пълна мобилизация в тази кампания“.

Вчера Оланд предупреди да не се правят заключения преди края на втория тур на президентските избори, подчертавайки, че загубата на Марин льо Пен не трябва да се приема като гарантирана, съобщава Франс прес.

Мисля, че трябва да бъдем изключително сериозни и мобилизирани, и да не мислим, че всичко е приключило, защото вотът е спечелен, изтъкна той пред журналисти и  обяви, че ще гласува за Еманюел Макрон.

Оланд подкрепи Макрон

Протекционисткото и антистатуквото послание на Марин льо Пен резонира най-силно в райони на Франция с ниски доходи, по-ниска продължителност на живот и по-ниско ниво на образование. Това показва анализ на Ройтерс след първия тур на президентските избори в неделя.

Обаче няма доказателства, че тя е привлякла много избиратели сред младите този път, след като много от тях подкрепиха крайнолевия кандидат Жан-Люк Меланшон. Също така не е ясно дали тя се е справил по-добре в селските райони в сравнение с градовете, както някои анализатори предположиха.

Нюз БГ, Фрогнюз

 

 

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023