Политика

Сидеров: Имаме опит в подкрепата на кабинет на Борисов, прави ни по-мъдри!…Само една пречка оставала между ГЕРБ и патриотите и… готово!

Сидеров: Имаме опит в подкрепата на кабинет на Борисов, прави ни по-мъдри!…Само една пречка оставала между ГЕРБ и патриотите и… готово!

СИДЕРОВ1491402347-siderobv
Всички питат какво се случва с преговорите ни с ГЕРБ за нов кабинет. Важното и основното, което се споразумяхме за този момента е едно – кабинет ще има. Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров, който е и час от Обединените патриоти, с които партията на Бойко Борисов води преговори за съставянето на коалиционен кабинет.
„Надмогнахме много неща в преговорите с ГЕРБ. Имам опит в това да подкрепям кабинет на Борисов. И патриотите го имат този опит. Това ни направи по-мъдри. Да, и двете страни са допускали грешки в управлението си, но всички си извадихме поуките“, поясни той.
Сидеров каза, че „по мъжки“ са решили нещата между него, Валери Симеонов и Бойко Борисов, защото „вечното сърдене“ не е опция. „ГЕРБ преговарят с нас, не знам дали водят разговори и с „Воля“ – те си решават“, поясни още той.

Въпросът с пенсиите е единствената бариера пред съставяне на общо правителство между ГЕРБ и Обединени патриоти, твърдят запознати. От най-голямата партия твърдо се противопоставят на предложението на националистите за механизма и сроковете за увеличение на пенсиите. Партията на Борисов е дала да се разбере, че патриотите първо трябва да осъзнаят, че в момента в бюджета няма необходимите средства за незабавното увеличение на пенсиите, което бе една от основните тези на патриотите по време на предизборната им кампания.
Очаква се тази пречка да бъде преодоляна в близките дни, още повече като се има предвид, че в преговорния екип участва топфинансистът от ГЕРБ Владислав Горанов, който умее да убеждава с числови аргументи. И двете формации са се обединили около номинацията на Бойко Борисов за министър-председател.
В бъдещия кабинет патриотите ще получат най-малко 4 министерски кресла, като едно от тях ще бъде съпроводено с длъжността на вицепремиер. Около коалицията се ослушва и Веселин Марешки. Бизнесменът и собственик на верига аптеки и бензиностанции опипва почвата за потенциалното си участие във властта, въпреки скромното си парламентарно присъствие от едва 12 депутати. Очаква се до Великден България да има съгласие за правителство.

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024