Европа

Льо Пен иска нов тип европейско обединение – Алианс на свободните и независими държави, вместо ЕС!

Льо Пен иска нов тип европейско обединение – Алианс на свободните и независими държави, вместо ЕС!

le.penn_

Лидерката на Националния фронт на Франция и кандидат за президент изрази увереност, че заедно с онези съюзници сред европейските страни, които също страдат от ЕС, ще успеят радикално да променят модела, по който функционира Европейският съюз

Кандидатът за президент на Франция от партията „Национален фронт“ Марин Льо Пен заяви в ефира на радио Europe 1, че иска да замени Евросъюза с „Европейски алианс на свободните и независими държави“, съобщи РИА „Новости“, цитирана от Гласове.
„Аз съм европейка, но не одобрявам тази политическа структура, наречена Европейски съюз, която напълно се отклони от първоначалния си курс. Затова, може би, е добре да й се намери ново название, на една нова Европа на нациите и сътрудничеството…Например, Европейски алианс, който да позволи на страните да се обединяват в проекти, непротиворечащи на националните им интереси, защото основният проблем на ЕС е тъкмо в това, че стана практически тоталитарен“, заяви Льо Пен.

Тя изрази увереност, че заедно с онези съюзници сред европейските страни, които също страдат от ЕС, ще успеят радикално да променят модела, по който функционира Европейският съюз. Льо Пен предложи новото обединение да бъде наречено „Европейски алианс на свободните и суверенни държави“.

В същото време Льо Пен смекчи позицията си за пълен отказ от еврото. Според нея еврото трябва да бъде със статут на обща, а не единна валута, и да се използва само в международната търговия.

Гласове

http://www.glasove.com/categories/novini/news/marin-lo-pen-predlaga-alternativno-na-es-obedinenie

Европа

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024